Читај ми!

Николић: Знамо шта хоћемо

Новосађани имају деведест минута у Тираспољу да дођу до највећег успеха у клупској историји. Покушаћемо оно у шта нико није веровао и о чему нико није желео ни да прича, а то је пласман у групну фазу Лиге Европе, рекао је тренер Војводине Марко Николић.

Тренер фудбалера Војводине Марко Николић рекао је данас да његова екипа у реваншу баража за Лигу Европе против молдавског Шерифа мора да покаже да зна шта хоће како би дошла до групне фазе такмичења.

"Преостало је само 90 минута током којих ћемо покушати да остваримо оно у шта нико није веровао и о чему нико није желео ни да прича, а то је пласман у групну фазу Лиге Европе, што је заиста прави подвиг", рекао је Николић.

Према његовим речима, резултат од 1:1 у првој утакмици, даје лепе шансе гостујућој екипи, иако се, како је казао, на први поглед чини да је домаћин у предности.

"Знамо да морамо да постигнемо гол и на тај начин и припремамо утакмицу. Ситуација пред реванш са Шерифом је слична оној у којој смо били пред други меч са Бурсаспором, с тим што смо у мало бољем положају, јер је тада противник у Новом Саду постигао два гола", казао је тренер новосадског суперлигаша.

Николић је истакао да његови играчи у престојећем мечу у Молдавији многу много да добију, а са друге стране немају шта да изгубе, јер су већ остварили велики успех у квалификацијама за Лигу Европе, те да због тога у меч улаже без притиска.

"У првој утакмици смо упознали противника и знамо да се ради о изузетно чврстој екипи, физички изузетно јакој која има врло мало слабих тачака. Добра ствар за нас је што у реваншу право наступа немају два Бразилца, Каду и Луканор, који су главне полуге у нападу Шерифа", рекао је Николић, додајући да се "може десити да управо због неиграња поменутих фудбалера Молдавци још већи акценат ставе на чврстину у игри".

Николић је казао да постоји могућност промена у саставу Војводине у односу на први меч са Шерифом, али је нагласио да је сигуран да ће сваки фудбалер који изађе на терен дати свој максимум.

"Понашање играча посебно у последњих два-три дана даје ми за право да будем оптимиста и да верујем да можемо стићи до резултата којим би нашим навијачима омогућили да у Новом Саду током целе јесени гледају европске утакмице", истакао је Николић. Он је рекао да ће фудбалери Војводине на тренинзима редовно вежбати извођење једанаестераца јер је, како је казао, врло реална опција да се питање пласмана у Лигу Европе одлучи управо са беле тачке.

Појачање Војводине у овом прелазном року Никола Лековић рекао је да су после тешког дуела са Спартаком све мисли фудбалера Војводине усмерене ка Тираспољу и реваншу са Шерифом.

"У реванш улазимо максимално концентрисани. Уколико поправимо неке ствари, као што је конфузија коју смо показали у првом полувремену прве утакмице, онда верујем да можемо доћи до повољног резултата", рекао је Лековић.

Реванш мећ Шериф - Војводина игра се у Тираспољу у четвртак од 19 сати по средњеевропском времену.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
26° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи