Читај ми!

Воша на корак до финала

Војводина славила на Карађорђу голом Абубакара у првој утакмици полуфинала Купа. Реванш меч 17. априла на Карабурми.

Фудбалери Војводине победили су вечерас на стадиону Карађорђе у Новом Саду екипу ОФК Београда са 1:0 у првој утакмици полуфинала Купа Србије. Стрелац јединог поготка на мечу био је камерунски интернационалац Абубакар Оумару у 71. минуту.

Војводина је све време имала иницијативу и бројне шансе, а ОФК Београд је у више наврата спасао сјајни голман Милан Лукач који је у првом полувремену одбранио три врло изгледне прилике. "Лале" су у 42. минуту имале најбољу шансу, када је Оумару промашио лопту с пет метара.

Војводина је по јакој киши и пред 8.000 гледалац још агресивније кренула ка голу гостију. После неколико пропуштених прилика, Енвер Аливодић је у 60. минуту погодио стативу. Све то време ОФК је бранио свој гол, а повремено су  покушавали да истрче у контранападе, али без успеха.

Војводина је повела у 71. минуту. Ђорђе Шушњар је проиграо Аливодића, он је прошао по десној страни и центрирао на другу стативу, а Оумару је у паду главом успео да пошаље лопту у мрежу.

Ту се нису наставили напади домаћих, који су у 80. минуту поново затресли мрежу, али је судија поништио гол Бранислава Трајковића због офсајда.

Тренер Војводине Небојша Вигњевић рекао је да су његови фудбалери одиграли најбољу партију од када је он у клубу и додао је да је задовољан победом од 1:0 у првом мечу полуфинала Купа Србије.

"Ово је данас најбоља партија мојих играча од када сам ја у Војводини. То сам и очекивао уз овакав амбијент, квалитет и жељу... Противник је био одличан, имали смо много шанси, али нисам задовољан резултатом. Не чак ни реализацијом, јер је голман ОФК-а Лукач одбранио неке немогуће ситуације", рекао је Вигњевић.

ОФК није имао ниједну шансу данас, али тренер београдског тима Зоран Милинковић није био незадовољан.

"Резултат је активан и хоћу да верујем да ће ОФК Београд за месец и по дана бити много бољи тим. Момци су оптерећени претходним поразима. Данас су изгарали на терену, а Лукач нас је држао у резултату. Утакмица је била тешка, али је резултат врло активан", рекао је Милинковић.

Реванш меч игра се 17. априла у Београду. Раније данас у првој полуфиналној утакмици Јавор је у Ивањици савладао Јагодину са 1:0.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
20° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи