Читај ми!

Партизан на "плус осам"

Партизан савладао БСК на гостовању са 4:0 и тако побегао другопласираној Звезди на чак осам бодова предности. Двоструки стрелац за црно-беле био је Којић, један гол постигао је Митровић, а најлепши тренутак на мечу догодио се у 76. минуту, када је Дарко Брашанац директно из корнера савладао противничког голмана.

Фудбалери Партизана стекли су осам бодова предности у шампионској трци са Црвеном звездом, пошто су данас у заосталом мечу 16. кола шампионата Србије победили БСК у Борчи са 4:0 (2:0).

Пред око 1.500 гледалаца стрелци за црно-беле били су Немања Којић у 8. и 63. минуту, Александар Митровић у 35, само десетак минута након што је заменио повређеног Марка Шћеповића и млади Дарко Брашанац, директно из корнера у 75. минуту.

Осим  Шћеповићеве повреде, лоша вест за навијаче Партизана и тренера Владимира Вермезовића јесте и повреда Војислава Станковића, који је у финишу првог полувремена напустио терен и препустио место Александру Лазевском.

Утакмица између БСК-а и Партизана првобитно је требало да буде одиграна 26. фебруара, али је одложена пошто је терен стадиона "Визељ парк" био натопљен водом.

Табела: Партизан 43 бода, Црвена звезда 35, Војводина 34, Јагодина 32, Рад 27, Слобода 27, Јавор 26, Спартак 23, ОФК Београд 22, Нови Пазар 19, Раднички Ниш 18, Хајдук Кула 16, Доњи Срем 16, БСК 14, Раднички Крагујевац 13, Смедерево 8.

Наредне суботе на програму су мечеви 18. кола: Јагодина - Партизан, Доњи Срем - Слобода, Смедерево - Рад, Хајдук - ОФК Београд, БСК - Војводина, Спартак - Јавор, Раднички Крагујевац - Раднички Ниш, Црвена звезда - Нови Пазар.

Вермезовић хвали одбрану

Тренер фудбалера Партизана Владимир Вермезовић после данашње победе против БСК-а у Борчи са 4:0, у заосталом мечу 16. кола шампионата Србије, рекао је да само изгледа како је његов тим лако дошао до бодова.

"Можда изгледа на око да је било лагано, али да су они на 1:0 постигли гол, а имали су сјајну шансу, било би другачије. После смо се подигли, постигли други гол и заслужено дошли до тријумфа. Момци су несвесно после тога 'укочили', јер нас чека дерби са Јагодином, а то је за нас веома важна утакмица", рекао је Вермезовић.

Он је искористио прилику да похвали задњу линију свог тима, која у прва два меча у пролећном делу шампионата није примила гол.

"Нападачи дају голове, то је важно, а да не чује зло и одбрана је на нивоу. Било је мало полемике у јавности после пријатељских утакмица на припремама, али момци су показали да су најбољи кад је најтеже", поручио је Вермезовић.

Тренер БСК-а Небојша Милошевић констатовао је да је његов тим од четири гола, практично, сам себи дао три.

"Показали смо да желимо да играмо, поготово у првом полувремену били смо близу да дамо неки гол. Али нисмо успели и Партизан је знао да искористи сваку грешку. Шта је ту је, ако мора тако, онда боље да је данас, него против ривала који су равни нама. Окрећемо се следећем мечу, противник је опет тежак, Војводина, али морамо да дамо све од себе", поручио је Милошевић.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
20° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи