Србија два меча без публике и 80.000 евра

УЕФА остала при одлуци да се Србија казни са 80,000 евра, али је уместо једне утакмице пред празним трибинама, казну преиначила у две.

Европска фудбалска асоцијација (УЕФА) одбила је данас да искључи младу репрезентацију Србије из такмичења за Европско првенство 2015. године за младе играче, због расистичних вређања навијача за време меча са Енглеском у Крушевцу.

Генерални секретар Фудбалског савеза Србије Зоран Лаковић рекао је у Ниону да је Комисија за жалбе УЕФА одлучила да млади национални тим игра две утакмице квалификација на празном стадиону, од којих је једна већ одиграна у децембру и потврдио казну од 80.000 евра.

Дисциплински инспектор УЕФА Жан Самјуел Леубе тражио је да се ФСС искључи из следећег такмичења за играче узраста до 21 године, да се казни са 200.000 евра, да се кондициони тренер Андрија Милутиновић суспендује са свих активности у вези с фудбалом наредних пет година, као да се играч Никола Нинковић суспендује наредне три утакмице.

Навијачи репрезентације Србије вређали су тамнопуте енглеске играче за време меча у Крушевцу 16. октобра прошле године. Тренери и играчи сукобили су се на терену пошто је Енглеска победила са 1:0 и пласирала се на ЕП У21 које ће се у јуну одржати у Израелу.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
20° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи