Читај ми!

Умало сукоб навијача и играча Радничког

Финансијска ситуација у нишком радничком је толико лоша да играчи, већ други пут од прозивке, штрајкују звог бројних неисплаћених зарада. Њихово одбијање да тренирају изнервирало је толико популарне "мераклије" да су они пожелели да се физички сукобе са фудбалерима клуба за који навијају.

Финансијски проблеми, они најтеже врсте, у Србији нису резервисани само за Црвену звезду. У нишком Радничком, клубу који је некада био понос тог дела Србије и који је, између осталог, играо полуфинале Купа Уефа, ситуација тешко да може бити алармантнија.

Играчи тог клуба, који су готово целу прву полусезону одиграли без икакве финансијске надокнаде, нису ни хтели да почну припреме за наредну сезону док се нагомилана дуговања не измире. Након обећања да ће то бити учињено до краја јануара, тренинзи су некако кренули својим током, све док играчи нису схватили да су још једном изиграни.

Сада поново штрајкују и одбијају да тренирају.

Поводом настале ситуације одржан је састанак стручног штаба и фудбалера са којег је портпарол Радничког Љубица Стојановић пренела следећу информацију:

"Са фудбалерима је разговарао помоћни тренер Дејан Тричковић, јер је шеф стручног штаба Илић био одсутан због породичних обавеза. Тричковић је играчима рекао да прекид припрема и неодржавање тренинга може лоше да се одрази на спремност играча и почетак пролећног дела сезоне и затражио је да узму опрему и, ипак, изађу на терен. То се, међутим, није догодило, јер су фудбалери остали при захтеву да без новца неће тренирати. Рекли су да су сва до сада дата обећања прекршена и да, с обзиром на то да од фудбала живе, а многи хране и своје породице, овако даље не може да иде.

Портпаролка Радничког рекла је и да су фудбалери, ипак, мало попустили.

Уместо исплата свих дуговања до краја 2013. сада траже, да би наставили да тренирају, да им се исплати макар плата и по. То значи да без другог дела за септембар и целе октобарске плате уопште неће наставити тренинге.

А одлука фудбалера да не тренирају толико је изнервирала најватреније присталице клуба, окупљене у групи „мераклије", да су они пожелели и да се физички обрачунају са играчима.

"Свакоме би пукао филм. Играчи су имали довољно разумевања, а умало да добију батине јер су навијачи хтели да их туку због штрајка. Спречили смо некако да дође и до таквих сцена", открио је потпредседник Радничког Зоран Банковић за Новости.

"Ситуација је катастрофална. Од уплаћене своте преко 800.000 је отишло на деблокаду рачуна, још толико на порезе и доприносе. Играчима је остало да поделимо 700.000, 800.000 динара што је смешно мала сума. Па, неће имати ни за киселу воду, страшно. Мени су обећали да ће уплатити још 2,5 милиона динара у понедељак, али ни то неће бити довољно да клуб почне да функционише нормално".

Председник Славољуб Влајковић је од градских власти издејствовао буџет од 15 милиона динара за пролећни део сезоне. Међутим, за функционисање клуба потребно је бар пет милиона месечно.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
20° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи