"Орлови" уживо: Потпуни преокрет Србије

Кипар - Србија 1:3. Из прве прилике Кипрани стигли до предности, Ђуричић донео изједначење, а у наставку и потпуни преокрет. баста поставио коначан резултат. "Орлови" су доминирали током читаве утакмице, држели "конце" у рукама, и одиграли сасвим солидан меч.

18.45. Крај. Србија мирно привела утакмицу крају, без превеликих узбуђења на терену. 

18.34 - Један од ретких напада Кипра у другом делу, Ефран напада шутира искоса са 20-ак метара, Стојковић сигуран. 

18.24 - ГОЛ! Ђуричић је повукао напад, додао на страну до Рукавине, овај убацио пред гол, а тамо је био Душан Баста, којем није било тешко да постигне гол. 

18.14 - Огроман притисак Србије. После слободног ударца, Коларов одлаже лопту Кузмановићу који страховито шутира, али голман Кипра спашава гол. 

18.11 - Још једна шанса за Србију. Баста пролази по страни, "заврће" ка Ђорђевићу, али је нападач Србије "кратак". Умало трећи гол за Србију.

18.10 - Сјајна прилика за "Орлове", поново је Ђорђевић у шанси, овај пут погађа стативу. 

18.09 - Излази двоструки стрелац Тадић, уместо њега на терену Душан Баста. 

18.03 - ГОЛ! Још једном Душан Тадић. Фудбалер Твентеа је искористио неспретност одбране Кипра, и мирно смешта лопту у мрежу. 

18.01 - Прва шанса за Србију у наставку. Филип Ђорђевић, који је ушао са клупе, у првом контакту са лоптом шутира тик поред стативе. 

18.00 - У игру улазе Сулејмани, Радовановић и Ђорђевић. 

17.45 - Полувреме. Србија делује сасвим солидно. Али, у одбрани, која је била до сада заштитни знак репрезентације, мало "шкрипи". Наравно, ништа страшно, ништа што се не може поправити. 

17.38 - Кипрани поново сасвим солидно нападају, али су, на срећу, непрецизни. 

17.33 - ГОЛ! Притисак нападача Србије уродио плодом, лопта се од Ђурђића одбила до Ђуричића, овај "проналази" Тадића, који сјајно шутира и доноси изједначење. 

17.30 - Без обзира на примљени гол, Србија игра сигурније, боље, и има контролу. 

17.29 - Најбољи напад Србије до сада, одличан напад "Орлова", Тошић искоса очи у очи са кипарским голманом, али га погађа у ногу. 

17.23 - Нов опасан напад Кипра, Кристофи је шутирао са дистанце, али поред гола. 

17.19 - ГОЛ! Шок за Србију! Кипар из прве прилике долази до вођства. Убачена лопта са стране, стиже до Макридиса, који шутира ка голу, Стојковић не успева да одбрани. 

17.18 - "Орлови" све снажније нападају, али за сада кипарска одбрана одлично функционише. 

17.13 - После корнера за Србију, Ивановић највиши у скоку, али није захватио лопту како је желео, лопта је за Кипар. 

17.09 - Први ударац ка голу Кипрана. Ђуричић је лепо прошао поред два играча, шутирао са 17 метара, лопта пролази покрај стативе. 

17.06 - Србија игра стрпљиво, има доминацију на терену, док Кипрани чекају, играју дефанзивније, и делује да ће контранападима покушати да угрозе гол Владимира Стојковића. 

17.03 - Ђуричић убацио са стране, дефанзивци Кипра интервенишу, корнер за "Орлове". 

17.00 - Почиње меч, Србија има први напад. 

16.58 - Србија наступа у следећем саставу: Стојковић, Ивановић, Коларов, Томовић, Настасић, Тошић, Петровић, Кузмановић, Тадић, Ђуричић, Ђурђић. 

Фудбалска репрезентација Србије од 17 часова игра први припремни меч у новој години, истовремено и последњи пред наставак квалификација за светско првенство и сусрет против Хрватске на Максимиру.

Селектор "орлова" Синиша Михајловић истиче да резултат није у првом плану, али свакако да би победа, нарочито праћена добром игром, у великој мери подигла морал српским играчима пред дуел у Загребу.

"Кипар није селекција за потцењивање, али би нам, вероватно, у овом тренутку више значило да смо одиграли меч против јаког тима и пред пуним стадионом јер нас управо то очекује у Загребу. Али, добро, и из овог меча можемо да изађемо богатији за неко искуство, за заједнички рад, за договоре, неколико састанака", истакао је Михајловић пред дуел у Никозији.

Иако није познато у којем саставу ће Србија истрчати на терен ГСП стадиона, Михајловић је открио неколико детаља.

"Имамо проблем у дефанзиви, јер на Кипру не могу да играју играчи који ће бити у тиму за утакмицу против Хрватске. Суботић и Максимовић нису били на списку за пут у Никозију, а протеклог викенда повредио се и Бишевац. Због тога ће на утакмици против Кипра штоперски тандем чинити Настасић и Томовић, а Трајковић ће током утакмице такође добити шансу. Желим да видим и Кузмановића на одређеној позицији. Ђурђић ће почети меч, а после ће шансу вероватно добити Ђорђевић, јер га мање познајем од Шћеповића", открио је новинарима Михајловић.

Пријатељски меч између Кипра и Србије на програму је од 17 часова, а директан пренос можете пратити на Првом програму Радио-телевизије Србије.

Број коментара 11

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
20° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи