Читај ми!

Подела бодова на Хемпдену

Шкотска и Србија одиграле без голова у Глазгову, у првом мечу квалификација за Мундијал у Бразилу. Чврст меч два борбена ривала, Србија најбољу прилику пропустила у 90. минуту, недостајали само голови. Наредни меч "орлови" играју у Новом Саду против Велса у уторак.

Србија је освојила бод против Шкотске у Глазгову или је можда прецизније рећи да је изгубила два. Време ће показати која од ове две тврдње је ближа истини, али извесно је да ће селекцији Синише Михајловића за пласман на Првенство света у Бразилу морати да побеђује, а за то су голови неопходни.

А њих нажалост нема, па нема. Откако је Михајловић постао селектор Србија је одиграла пет утакмица и само једном затресла мрежу ривала (Суботић против Швеђана), на последње две утакмице - ниједном.

Уједно, Михајловић, који је уочи пута у Глазгов говорио да је и реми добар резултат, и после пет утакмица на месту селектора не зна за победу.

Руку на срце, мало је недостајало да Србија слави у Глазгову, шансу утакмице имао је Душан Тадић, који је у 90. минуту изашао сам испред Алана Мекгрегора, али је голман Шкотске одбранио његов ударац.

Међутим, могло је и другачије да се заврши, Шкоти су већ у следећем нападу имали сјајну шансу, али је Владимир Стојковић одлично зауставио шут Џордана Роудса.

И пре тога имали су Шкоти добрих прилика, Кени Милер две у првом, Стивен Нејсмит једну у другом полувремену, али претила је и Србија, оба пута преко Александра Коларова. Прво је у седмом минуту Мекгрегор одбранио његов одличан покушај из слободног ударца, а у 62. минуту лопта је прошла поред стативе.

Према томе, најважнији циљ - да се не изгуби на старту квалификација - испуњен је, нема много времена за анализу, јер Србију веома брзо очекује нови изазов, против Велса у Новом Саду победа не би смела да дође у питање.

Утакмица на стадиону "Карађорђе" игра се у уторак од 20.30.

Утакмица је одиграна на стадиону "Хемпден парк" у Глазгову пред више од 50.000 гледалаца, а судио је Јонас Ериксон из Шведске.

Жути картони: Снодграс (Шкотска), Настасић, Нинковић (Србија).

ШКОТСКА: Мекгрегор, Хатон, Вебстер, Бера, Диксон, Колдвел, Адам, Морисон (од 81. Меки), Снодграс (од 69. Форест), Милер (од 81. Роудс), Најсмит.

СРБИЈА: Стојковић, Ивановић, Бишевац, Настасић, Коларов, Мијаиловић (од 46. Фејса), Игњовски, М. Нинковић, З. Тошић, Лазовић (од 59. Тадић), Ђуричић (од 82. Лекић).

Број коментара 30

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
20° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи