Читај ми!

"Ђаволски" правопис

Неко у Манчестер Јунајтеду има велики проблем са правописом. Претходних година, људи из Јунајтеда правили су катастрофалне грешке исписујући имена играча, а кулминација је био погрешан натпис клуба на промоцији екипе за нову сезону.

Манчестер Јунајтед је можда и највећи фудбалски клуб у Енглеској. "Ђаволи" имају највише титула у историји Премијер лиге, вишеструки су прваци Европе, ове сезоне имају тим који поново конкурише за титулу, али када је реч о правопису, нешто није како треба.

Недавно се на званичном сајту клуба појавила групна фотографија екипе која ће ове сезоне покушати да преотме титулу од градског ривала. Ипак, да не буде све како треба, побринуо се неко из клуба, па је изнад играча стајао огроман натпис "Манчстер Јунајтед".

Ако призовемо у помоћ стару крилатицу "Ко ради, тај и греши", онда се у Јунајтеду "ђаволски" ради, бар судећи по ранијим пропустима.

Елем, у Јунајтеду су познати по сличним грешкама. Сада већ далеке 1997. године, једној од највећих звезда у историји "ђавола" Дејвиду Бекаму (David Beckham) на дресу је изостављено слово "х".

Голману Кушчаку промењено је прво слово презимена, код Олеа Гунара Солскјера замењена су слова у презимену, док је на почетку ове сезоне, против Евертона, у игру ушао "Андесрон".

Јунајтед је, и поред свега овога, један од највећих клубова на планети. Ипак, "ђаволи" би морали да поведу рачуна о оваквим стварима, ако не желе да постану познатији по гафовима него по трофејима.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
20° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи