Читај ми!

ПСВ уништио Зету

Холандски ПСВ дао је девет голова збуњеним и залуталим играчима Зете. Ливерпул и Интер, теже него што се очекивало, ипак у Лиги Европе. Шокантни порази ЦСКА из Москве и кипарског АПОЕЛ-а.

Велика изненађења, можда чак и сензације, обележила су последњу рунду квалификација за Лигу Европе.

АИК из Стокхолма је у последњем минуту стигао до победе над екипом ЦСКА из Москве, а азербејџански Нефчи је са 3:1 савладао АПОЕЛ на Кипру.

Готово нестварно слабо деловале су фаворизоване екипе ЦСКА и АПОЕЛ-а, екипе са препознатљивим педигреом из Лиге шампиона.

Шведски АИК био је упоран, бољи у већем делу сусрета, и у 93. минуту је голом Лоренцона шокирао на десетине хиљада руских навијача.

Али далеко трауматичније по домаће навијаче било је на Кипру где је Нефчи успео да направи највећи успех клупског фудбала у Азербејџану.

Данијел Љубоја је био стрелац на мечу своје Легије и Розенборга, али је Дискеруд поготком три минута пре краја меча одвео свој тим даље.

Екипа холандског ПСВ-а показала је сву моћ над, мало је рећи, нејаком екипом Зете из Голубоваца. У Црној Гори резултат је био 5:0, али је у реваншу ПСВ толико постигао само у првом делу утакмице. Све укупно госте је испратио са девет голова у мрежи.

Украјински Дњепр дошао је у вођство у 12. минуту преко Алијева из једанаестерца. У наставку су се Чеси отворили и јурили гол заостатка, а с тим у складу је пало још пет голова.

У 72. минуту било је 2:2 и изгледало је да ће можда бити и продужетака, али да тако не буде побринули су се Конопљанка и Калинић. Либерец је део меча играо са десеторицом фудбалера.

Дила Гори из Грузије није успео да направи сензацију против Маритима. Португалци су, иако са играчем мање, славили са 2:0 и укупним резултатом 3:0, прошли у Лигу Европе.

Интер је на свом терену угостио Васлуи, али је скоро сат времена морао да игра са играчем мање. Голман Кастелаци направио је пенал у 33. минуту чиме је зарадио директан црвени картон, а прецизан са беле тачке био је Станкију.

У наставку је прво Паласио успео да изједначи, да би само три минута касније румунски тим опет повео. Ипак, поготком Гуарина, све наде гостију су потонуле, па се Интер са укупних 4:2 пласирао у Лигу Европе.

Тамо ће наредне сезоне играти и Ливерпул, који се провукао на свом Енфилду. Иако је славио у првом мечу са 1:0, Хартс је у 84. минуту повео голом Темплетона и унео зебњу у редове домаћих. У 88. минуту, међутим, питање победника овог двомеча отклонио је Луис Суарез.

Број коментара 11

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
20° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи