Партизан у Лиги Европе

Српски шампион браниће боје српског фудбала у Лиги Европе. Црно-бели су на свом терену заслужено, али не и без муке, савладали норвешки Трумсе. Стрелац јединог поготка на мечу био је бугарски интернационалац Иванов.

Фудбалери Партизана пласирали су се у групну фазу Лиге Европа, пошто су вечерас у Београду победили норвешки Тромсе са 1:0.

Победнички гол постигао је Иван Иванов у 75. минуту. Жреб ће се обавити сутра. Тромсе је у првом мечу победио 3:2.

Партизан је до потребног поготка дошао након корнера Немање Томића у 75. минуту, после којег се Иванов ослободио Фредрика Бјорка на десној ивици петерца и главом савладао голмана гостију Бенија Лекстрома.

Црно-бели су били много бољи током целог меча, стварали шансе и заслужено дошли до проласка у групну фазу такмичења. Гости из Норвешке нису ниједном озбиљније угрозили гол црно-белих, па чак ни после водећег гола домаћина, када је Тромсе први пут на мечу преузео иницијативу.

Прву шансу за Партизан пропустио је Лазар Марковић када је у 13. минуту лоше захватио лопту после паса Саше Илића, па је голман Лекстром лако интервенисао. Најближи голу у првом делу меча црно-бели су били у 28. минуту када је Саша Марковић шутем са више од 35 метара погодио пречку.

Домаћин је на почетку другог полувремена заиграо агресивније, а посебно се истакао леви бек Владимир Волков који је продорима и центаршутевима створио две добре шансе Александру Митровићу које он није успео да искористи.

Митровић је прво у 54. минуту главом неометан шутирао поред гола, а три минута касније је био изблокиран пошто је оклевао испред противничког гола. Гости су близу голу били у 59. минуту после грешке одбрамбених фудбалера Партизана, али је Томас Бендиксен непрецизно шутирао, иако је био неометан на 16 метара.

Тромсе је прилику имао и у последњем минуту судијске надокнаде времена, када је имао слободан ударац на 18 метара од гола домаћина, али је Кара Мбодји лоше шутирао, после чега је арбитар Серж Жумени одсвирао крај меча.

Међу фудбалерима Партизана највише се истакао 34-годишњи капитен Саша Илић који је, посебно у првом полувремену, одлично проигравао саиграче, креирао игру и одиграо готово без грешке.

Утакмица на стадиону у Хумској одиграна је пред око 17.000 гледалаца и прошла је без инцидената. Навијачи Партизана су се два пута радовали. Први пут после гола, а други пут када је Црвена звезда у Бордоу примила трећи погодак, чиме је елиминисана из европских такмичења.

Број коментара 16

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
20° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи