Читај ми!

Трагедија у Бордоу

Још једном је Звезда одиграла веома добро против Бордоа, имала играча више и два пута резултат који је води у Лигу Европе - и изгубила је. У мечу који ће се још дуго препричавати, стрелци за "црвено-беле" били су Младеновић и Микић, а за Бордо прецизни су били Гуфран, два пута, и Жусе.

Меч у Бордоу почео је управо онако како је било и очекивано, са Звездом која је у нешто плиће постављеном блоку иницијативу препустила француском тиму.

Бордо је знатно жустрије почео меч у односу на онај у Београду, па је тако већ у другом минуту Морис-Белај улетео у казнени простор Црвене звезде где је убрзо и пао тражећи пенал. Од тога, наравно, није било ништа, па су се "црвено-бели" домогли лопте.

Неколико пута Звезда, понајвише преко Лазовића, стиже до казненог простора гостију, али је конкретан ударац изостао.

Први ударац ка голу упутио је Сертик, са тридесетак метара, али је сигуран био Бајковић. Голман "црвено-белих" поново је био принуђен да интервенише, након озбиљнијег ударца главом Гуфрана, али је поново био на месту.

Наставио је да напада Бордо, савијала се одбрана "црвено-белих" пред налетима фудбалера француског тима.

Најбољу прилику да доведе „жирондинце" у вођство имао је Гуфран у 20. минуту када је поново помало статична била одбрана Звезде, конкретно у овој ситуацији Максимовић. Гуфран се нашао сам испред Бајковића, који је остао непомичан, али је нападач Бордоа левом, слабијом ногом успео да промаши оквир гола.

Одговорила је Звезда недуго затим. Понајбољи појединац Звезде на овом мечу, Дарко Лазовић, поново је „промешао" фудбалере Бордоа по левој страни. Лазовић је прво заобишао Маријана, ушао у казнени простор где је исто учини и са Енрикеом. Искоса је шутирао левом ногом, доста добро, али је Карасо успео да сачува своју мрежу.

У овим тренуцима Звезда је успела да се тргне, а онда и да још једном озбиљно угрозе гол Бордоа. Вешовић је правовремено додао лопту Микићу на десној страни, он из казненог простора домаће екипе вратио ка петерцу али је Касалица, неометан и небрањен, очајно шутирао спољним делом стопала.

Ова грешка могла је скупо да кошта изабранике Александра Јанковића, јер је већ у нарендом нападу Морис-Белај претрчао видно споријег Јовановића, али је пречка успела да заустави ударац.

Није се Звезда више повлачила, а уз бољу игру стигле су и прилике. Веома добро је центрирао капитен Микић са десне стране, лопта је прелетела Плануса, а мало је недостајало да Милуновић дође до лопте у висини петерца.

Није могло да прође ни без мањих инцидената. У 44. минуту Обрањак се спремао да изведе корнер са десне стране, испред саме трибине где су се налазили навијачи Црвене звездекоји су, наводно, убацили нешто на терен што је засметало фудбалеру Бордоа.

Након урадца из угла који је извео, није било већих опасности.

Ако је неко могао да пожели најиделанији тренутак да Звезда постигне погодак у првом делу утакмице, то би управо било у самом финишу полувремена.

Филип Младеновић стуштио се ка голу Карасоа, лопта му је побегла, али се и одбила од Енрикеа. Остао је прибран Младеновић, и успео је да слабијом, десном ногом у високом луку пошаље лопту у мрежу француског тима.

На старту наставка виђена је идентична игра као и у истом периоду првог полувремена. Бордо је нападао, принуђен резултатом, а у одбрани су играли изразито висок пресинг.

Гуфран је прво одлично шутирао, али и за мало непрецизно. Нажалост, исправио се који минут касније.

Играо се 52. минут, Морис-Белај је успео да упути лопту у казнени простор Звезде иако су га пратила двојица фудбалера у црвено-белом, Гуфран је сјајно скочио и послао лопту под пречку немоћног Бајковића. Чини се да опет одбрана српског тима није била најидеалније постављена.

Могла је Звезда готово одмах да поврати предност, али је ударац Милана Јовановића из слободног ударца завршио на пречки гола Карасоа.

У 64. минуту, у самом јеку иницијативе Бордоа, Касалица је повео контру, зауставио га је Морис-Белај. Међутим, то је учинио непрописно, па је зарадио други жути картон.

Али ово није превише помогло играчима Црвене звезде. Прекид са леве стране извео је Обрањак, а Жуси је био највиши у скоку и главом матирао Бајковића. Утисак који остаје и након ове ситуације јесте да је штоперски тандем црвено-белих могао, и морао боље да интервенише.

Сада је било на Звезди да притисне противника. У 81. минуту лепо је прошао Лазовић, изнедио је слободни ударац који је сам извео, али недовољно прецизно.

Четири минута касније, поново је Лазовић шутирао са дистанце, доста добро, али поново преко пречке гола Бордоа.

Јасно је било да времена за калкулисање више није било, па је Јанковић послао и Елија Бабаља на терен. Резултат није изостао.

У 90. минуту Звезда је извела корнер, уследила је веома конфузна ситуација у самом срцу казненог простора домаћина у којој се најбоље снашао капитен Микић који успева да савлада други пут Карасоа.

Али већ када су сви видели Црвену звезду у Лиги Европе, догодио се још преокрет. Поново "црвено-бели" нису успели да издрже први налет Бордоа, Бајковић је срушио Обрањака у казненом простору, Клатенберг показао на белу тачку, а Гуфран са креча донео Бордоу вођство и победу од 3:2.

 

Број коментара 43

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
20° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи