Руси у паклу Истанбула

Седам дана су турски навијачи чекали на освету због начина на који су дочекани у Москви. Велики окршај навијача Фенербахчеа и Спартака из Москве уочи самог меча две екипе као епилог је имао релативно велики број повређених, запаљене аутобусе и иначе огромну материјалну штету.

Навијачи Спартака узвратили су „врелим дочеком" навијачима московског Спартака уочи меча два тима у оквиру последње рунде квалификација за Лигу шампиона.

Да подсетимо, навијали Спартака су пре недељу дана у Москви палили слике Кемала Ататурка и ширили транспаренте који позивају на забрану џамијa, између осталог.

Навијачи руског тима су овога пута донели заставу Јерменије, као својеврсну осуду званичног става турске државе која негира геноцид над припадницима овог народа.

Турска полиција је забранила улазак у комплекс стадиона навијачима руског тима, на шта су се ови жалили и Уефи и својој амбасади. Међутим, док су трајали преговори навијачи, Фенера су напали аутобусе, које су засули камењем, бакљама и молотовљевих коктелима.

Неколико Руса је завршило у болници са тешким телесним повредема, док се унутрашњост аутобуса запалила од бакљи и молотовљевих коктела.

Кад су се нападачи повукли, за њима су остали разбијени аутобуси, а рат, овога пута вербални, настављенх је на трибинама.

На крају су се ипак радовали Руси, чији тим се укупним резултатом од 2:1 пласирао у групну фазу Лиге шампиона.

Број коментара 9

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
20° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи