Читај ми!

Фудбал уживо: Реалу прва титула сезоне

Фудбалско вече у Европи. Клуж, Селтик, Динамо Кијев и Спартак из Москве изборили су пласман у Лигу шампиона. Последња екипа која се пласирала у главни жреб Лиге шампиона је Лил, који је након продужетака савладао Копенхаген. Реал погоцима Роналда и Игуаина води са 2:1 против Барселоне у мечу Суперкупа Шпаније. За Каталонце, стрелац је био Меси.

00.23 - Реал освојио Суперкуп Шпаније, пошто је на Бернабеу победио Барселону 2:1. 

 

23.17 - У самом финишу првог дела утакмице, Барселона стиже до поготка. Стрелац за Каталонце био је Меси. 

23.14 - Након продужетака, и екипа Лила се победом од 2:0 над данским Копенхагеном пласирала у Лигу шампиона. Француски тим се тако придружио Селтику, Динако Кијеву, Спартаку из Москве и Клужу, који су, такође, изборили то право вечерас. 

22.59 - Од 28. минута Барселона игра са играчем мање, јер је директни црвени картон зарадио Адријано. 

22.55 - У 15. минуту продужетка екипа Лила коначно успева да пронађе пут до мреже Копенхагена. Стрелац за француски тим био је Де Мело. 

22.50 - "Краљевски клуб" сада води са 2:0. Стрелац у 19. минуту био је Кристијано Роналдо. 

22.43 - Гонзало Игуаин је у 11. минуту анулирао предност Барселоне из првог сусрета шпанског Суперкупа. 

22.41 - Екипе Спартака из Москве, Селтика, Клужа и Динама из Кијева пласирале су се у групну фазу Лиге шампиона. На мечу Лил–Копенхаген у току је први продужетак. 

22.32 - Селтик постиже и други гол против Хелсингборга. Стрелац за екипу са Хемпден парка у 88. минуту био је Ванјама.

22.30 - Почео је и реванш сусрет шпанског Суперкупа између Реал Мадрида и Барселоне.

22.30 - Динамо из Кијева, ипак, стиже до поготка на мечу са Борусијом из Менхенгладбаха. У 88. минуту погодак за Украјинце постигао је Идеје.

22.20 - Менхенгладбах сада води са 2:0 у Украјини и има резултат који га води даље. Аранго је био стрелац поготка у 78. минуту.

22.14 - Фенербахче стиже до изједначења и прилике да у последњих двадесетак минута стигне до продужетака. Стрелац за турски тим био је Муса Со. 

22.12 - Први гол у другом полувремену виђен је у Кијеву где гости из Менхенгладбаха воде са 1:0 од 70. минута. Стрелац аутогола био је Качериди. 

21.45 - Ушли смо у завршних 45 минута последњег кола квалификација за Лигу шампиона.

21.35 - Готова су прва полувремена на мечевима квалификација за Лигу шампиона. Виђена су четири поготка. 

21.28 - Диње у 44. минуту доводи француски Лил у вођство у мечу против Копенхагена. 

21.17 - Селтик поново доста добар против Хелсингборга. Шкотски тим води од 29. минута поготком Хупера. 

21.06 - Клуж од 21. минута и поготка Капетаноса води против Базела са 1:0.

20.51 - Спартак из Москве сјајно је отворио меч у Истанбулу. Руски тим води од шестог минута поготком Арија на асистенцију Мекгидија. Иначе, Милош Красић игра од првог минута за турску екипу.

20.48 - Почели су последњи мечеви плеј-офа Лиге шампиона. 

Екипе Динама из Кијева, румунског Клужа и шкотског Селтика јако су близу проласку у главни жреб Лиге шампиона након забележених победа у гостима у првим мечевима плеј-офа. Заиста ће много требати, понајвише среће, екипама Борусије из Менхенгладаха, Базела и Хелсингборга како би исправили грешке у овох последњих 90 минута.

Дански Копенхаген иде на ноге Лилу, који иако је поражен у првом дуелу остаје фаворит у овом дуелу.

Меч вечери, наравно само када су квалификације за Лигу шампиона у питању, играју Фенербахче и Спартак из Москве на увек врућем терену у Истанбулу. Милош Красић није превише играо у Москви, али треба очекивати да вечерас добије значајнији простор за игру.

Овај меч има и другу димензију, мање фудбалску али свакако занимљиву. Навијачи Спартака из Москве дочекали су "на нож" турски тим, на шта су Турци брзо одговорили упадом на званични сајт руског клуба. Ствари би веечрас могле додатно да се закомпликују.

Али меч вечери се не игра у оквиру квалификација за Лигу шампиона. Реал Мадрид и Барселона у реванчу шпанског Суперкупа боре се за први трофеј у сезони. Оно што је још битније, коначни тријумф у овом мечу могао би да представља увертиру у успешну сезону за било коју од две екипе, тако да се наводна малодушност два табора пред овај меч мора занемарити. "Ел Класико" је највећи фудбалски и вероватно спортски дерби, и улог је увек огроман.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
23° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи