Папе и Скоблар најбољи странци свих времена

Франс фудбал објавио листу најбољих странаца који су икада играли у Француској. Сафет Сушић без премца, иза њега Јосип Скоблар. На седмом месту Вахид Халилхоџић. Иван Ћурковић 11, Драган Џајић 24, Ивица Осим 25.

Најбољи странац који је икада играо у француском првенству је Сафет Сушић. На другом месту Јосип Скоблар, наводи Франс фудбал.

Лист наводи да је Сушић, који је у ПСЖ из Сарајева дошао 1982. године и остао до 1991. године, „без сумње један од елегантнијих и најефикаснијих стрелаца" лиге, као и да је био „велики архитекта освајања шампионата 1986. године".

Сушић је за Пари Сен Жермен одиграо 287 утакмица, уз 67 голова и 61 асистенцију.

На другом месту на овој листи је Јосип Скоблар, који је у дресу Олимпика из Марсеља био најбољи стрелац лиге од 1971. до 1973. године. Скоблар је 1971. године добио Златну копачку са постигнута 44 гола.

Мостарац Вахид Халилхоџић је на седмом месту ове листе. Играо је за Нант и ПСЖ. У Нанту је провео пет сезона, одиграо 163 меча и постигао 92 гола. За ПСЖ је одиграо 18 утакмица и постигао осам голова, али му је током сезоне умрла мајка, после чега је окончао играчку каријеру.

Легендарни голман Вележа, Партизана и Сент Етјена Иван Ћурковић је на 11. месту. Интересантно је да је на првом мечу у Француској примио четири гола,

На 24. месту је Драган Џајић (Бастиља), Ивица Осим (Страсбоур, Седан, Валенсијен) је место ниже, Илија Пантелић је 30. (Париз, Марсељ, Бастија, ПСЖ), 34. Ненад Бјековић (Ница), 35. Златко Вујовић (Бордо, Кан, ПСГ, Сошо, Ница) и Ален Бокшић (Кан, Марсељ) на 40. месту.

 

Број коментара 5

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
23° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи