Ван Перси окренуо леђа Венгеру

Робин ван Перси неће продужити уговор са Арсеналом. Ову одулуку фудбалер је донео након разговора са Арсеном Венгером на коме је "постало јасно да не постоји сагласност око стратешких питања". Ван Персију уговор истиче наредног лета, тако да је сва прилика да ће Холанђанин већ сада бити продат.

Робин ван Перси неће потписати нови уговор са Арсеналом, саопштио је лично холандски фудбалер. Најбољи играч и најбољи стрелац Премијер лиге у протеклој сезони своју одлуку је образложио неслагањем са правцем у коме се клуб креће.

Ова одлука готово извесно наводи на закључак да ће Холанђанин бити продат јер му садашњи уговор истиче наредног лета. Ван Перси је истакао да у разговору са челницима клуба није било расправе о финансијама, јер „он није приоритет".

Тако је нападач "тобџија" по први пут проговорио о епилогу разговора са Арсеном Венгером и директором клуба Иваном Газидисом, одржаном још пре Првенства Европе.

"Раније ове године, одмах по завршетку Премијер лиге, причао сам са шефом и са господином Газидисом. Причали смо о будућности клуба, стратегији, плановима развоја. Финансија се нисмо дотакли, јер ми уопште нису приоритет", рекао је Ван Перси.

"Ја сам лично имао сјајну сезону, али је мој основни циљ да освајам трофеје. Из поштовања према Арсену, саиграчима и навијачима не желим да идем у детаље, али морам са жаљењем да констатујем да је састанак потврдио да се уопште не слажемо у стратешким питањима", изјавио је Ван Перси.

Оваква ситуација није нешто на шта навијачи Арсенала нису навикнути. Из клуба су у претходним сезонама одлазили Фабрегас, Насри, Адебајор, Коло Туре, Клиши и многи други. Сво они су наводили жељу да освајају трофеје као разлог свог одалска.

И иако је Арсенал сваке сезоне деловао све слабији, тим са Емирејтса је увек успевао да се пласира међу четири најбоље екипе Премијер лиге, и тако избори учешће у Лиги шампиона. Међутим, одсуство трофеја, које траје још од 2005. године, је нешто што навијачи лондонског тима неће моћи још дуго да трпе.

"Дуго сам размишљао о свему. Одлучио сам да не потпишем нови уговор. Јасно је да сви ви, навијачи, имате право на своје миђљење које се не слаже са мојим ставом. Потпуно разумем и поштује ваше ставове", навео је Ван Перси на свом сајту.

Ван Перси је, природно, интересантан бројним клубовима из европског врха. Реално је, ипак, да Арсенал због ситуације са Ван Персијевим уговором неће моћи да добије суму коју је овај фудбалер, посебно партијама из претходне сезоне, завредео.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
20° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи