Читај ми!

Алонсо: “Фурија” наставља владавину

Eвтропско првенство је готово, Шпанци настављају да суверено владају европским и светским фудбалом. Алононсо се нада да ће та доминација још дуго да траје. Костур тима је заједно неколико година. Све је то део плана за наставак доминације “фурије”.

Фудбалер средине терена Ћаби Алонсо рекао је данас да репрезентација Шпаније има квалитет да још дуги низ година влада европским и светским фудбалом. Шпанци су пре неколико дана одбранили титулу првака Европе, пошто су у финалу континенталног шампионата декласирали Италију са 4:0.

За многе фудбалске стручњаке и навијаче ова шпанска селекција је најбоља екипа у историји фудбала, а то су потврдили и освајањем три узастопна трофеја на великим такмичењима.

"Наш успех је заиста јединствен, а верујем да је пред нама и светла будућност. У нашем тиму само три играча имају више од 30 година. И на следећим великим такмичењима имаћемо сјајну екипу, уз неколико промена. Неће бити лако одржати 'глад' за трофејима, али до сада нам је то успевало", рекао је Алонсо шпанским медијима.

Први следећи велики изазов "фурију" очекује за две године, када ће покушати одбрани и трофеј светског шампиона.

"Језгро наше екипе се не мења већ неколико година. Имамо 11 играча који су освојили сва три трофеја и то много говори о нама. Све иде по плану, нема потребе за великим променама и у томе, поред осталог, лежи наша предност", објаснио је Алонсо.

Прву утакмицу у квалификацијама за следећи Мундијал селекција Шпаније игра 11. септембра против Грузије.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
20° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи