Читај ми!

Уз Лазовића и Јовановић у Звезди

Развејане су све сумње да ће Звезда остати без Дарка Лазовића а стигло је и ново појачање. Најбољи фудбалер Црвене звезде прошле сезоне продужио је уговор са клубом до лета 2015. године. Фудблски репрзентативац Црне Горе Милан Јовановић поптисао је двогодишњи уговор, због кога је одбио већ спремљени прелазак у сплитски Хајдук.

"Ово је најбоље решење за мене, хоћу да одем из Звезде са освојеном титулом. Верујем да ћемо оправдати очекивања управе и надам се добрим резултатима ове сезоне", рекао је Лазовић новинарима на стадиону Црвене звезде.

Репрезентативац Србије имао је понуду аустријског Салцбурга, али је рекао да она није утицала на његову посвећеност и игре током припрема на Рогли.

"Немамо оправдање за лоше резултате на припремама, али чињеница је да су нам биле тешке ноге. Верујем да смо научили нешто из тих утакмица и да ћемо бити спремни за почетак сезоне. Мислим да у њу улазимо јачи и зрелији за претходних шест месеци. Сви смо свесни тежине Звединог деса и верујем да можемо да се боримо за титулу", казао је Лазовић, који је у црвено-беле дошао 2009. године из чачанског Борца.

Технички координатор Црвене звезде Горан Негић рекао је да је Лазовић данашњим потписом одагнао све сумње око евентуалног одласка из клуба.

"Останак Лазовић је био велика жеља председника Владана Лукића, а и Дарко је показао да жели да буде нови вођа Звездиног тима. Верујемо да са њим можемо да освојимо титулу шампиона, коју чекамо већ пет година", рекао је Негић.

Милан Јовановић је потpисао двогодишњи уговор са Црвеном звездом после догодовштина као у правом трилеру.

"Био сам готово пред потписом са Хајдуком из Сплита, практично сам имао уговор на столу, ипак рекао сам им да морам да одложим потписивање, уз образложење да хоћу да проверим папире. Појавио сам се у пет ујутру на припремама Звезде на Рогли и овакве околности нису честе у фудбалу", рекао је Јовановић на конференцији за медије на Маракан.

Јовановић није играо једно време због повреде, а у Звезду је дошао из руског Спартака из Наљчика, са којим је раскинуо сарадњу.

"Тачно је да сам у заостатку у односу на остатак екипе, али мислим да радим довољно добро. Тренери имају јасан план и видећемо како ће све то изгледати на утакмицама. Надам се да ћу сопственим примером показати млађима како се бори за дрес клуба", рекао је Јовановић.

Јовановић је носио дрес бечког Рапида, румунских клубова Клужа, Унирее, Универзитатее из Крајове и Васлуија, као и руског Спартака из Наљчика.

За репрезентацију Црне Горе Јовановић је одиграо 30 мечева и други је на листи по броју утакмица после Симона Вукчевића (34).

Екипа Црвене звезде сутра ујутру путује на други део припрема на Златибор, где ће одиграти само један пријатељски меч против Јединства, док је дуел са скопским Вардаром отрказан.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
20° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи