Читај ми!

Јагодинци сагорели у жељи

Фудбалери Јагодине поражени су на свом терену од казахстанске екипе Ордабаси у 1. колу квалификација за Лигу Европе са 1:0. Реванш меч игра се 12. јула у Казахстану.

Јагодинци нису успели да славе на свом терену у првој европској утакмици ове екипе. Велика жеља за успехом изгледа је била превелико бреме за млади тим. Гости стрпљиво чекали своју шансу и искористили је у финишу сусрета. Стрелац одлучујућег гола био је Мансур Геје у 85. минуту. 

У првом полувремену гости из Казахстана су се показали као боља екипа, али су пропустили две изгледне прилике на почетку сусрета и то већ у 8. минуту када је шутирао Талгат Адирбеков преко гола. Три минута касније непрецизан је био и Артем Касјанов. До краја првог полувремена виђене су и две полушансе Јагодине тако да се на одмор отишло без голова.

У другом полувремену обе екипе су више пажње обратиле свом него противничком голу све до 85. минута када је одбијену лопту са 15-ак метара Мансур Гај затресао мрежу Јагодинаца. У самом финишу сусрета колосалну шансу да изједначи пропустио је Александар Живановић.

Мечу је присуствовало око 4.000 навијача.

Реванш ће се играти 12. јула у Алматију, у Казахстану.

Крунић:Ништа није готово, Васиљевич: Занимљива утакмица

"Тешко је када се изгуби, али даћемо све од себе да у реваншу покушамо да поправимо утисак и резултат", рекао је Крунић и додао да "треба бити јак и када не иде баш најбоље".

"Даћемо све од себе да се у Казахстану искупимо, ради нас и наших навијача који су дошли у великом броју и који су нас подржавали, али и због свих грађана Јагодине", истакао је Крунић на конференцији за медије после утакмице.

"Учинићемо све што је у нашој моћи да достојанствено одиграмо ту другу утакмицу и да пробамо да прођемо даље", додао је он, наводећи да Јагодинце у реваншу чека тежак посао.

"Није лако када се изгуби код куће, међутим, играчи су пружили оно што су могли у овом тренутку. У првом полувремену нисмо искористили неке наше прилике, а у другом је Ордабаши имао две три контре и из једне смо примили гол", рекао је Крунић.

Тренер гостију Виктор Васиљевич је утакмицу оценио "занимљивом" и напоменуо да је прво полувреме припало Јагодини.

"Јагодина је била боља. Нисмо имали нашу игру, у одбрани нисмо били баш сигурни, али мислим да смо заслужили победу", рекао је Васиљевич додајући да је његова екипа у другом полувремену играла офанзивније.

"Имали смо више шанси за погодак и једну смо искористили. Ипак, мислим да ово није крај, Јагодина је доста добра екипа. Рекао сам мојим играчима да смо урадили само пола посла и да нам у остварењу коначног циља предстоји друго полувреме у Казахстану", рекао је Васиљевич.

Број коментара 35

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
20° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи