Опроштај Дел Пјера од навијача

Легендарни фудбалер Јувентуса Алесандро дел Пјеро опростио се од навијача клуба у којем је провео 19 сезона. На дан када му истиче уговор са Јувентусом, Дел Пјеро је објавио отворено писмо присталицама клуба из Торина.

"Од сутра ја више нећу бити фудбалер Јувентуса, али ћу увек бити један од вас. Играчи пролазе, али Јувентус остаје. Моји сада бивши саиграчи су ту и желим им све најбоље. Изнад свега остају навијачи и црно-бели дрес који сам волео, желео и поштовао без резерве", каже се у писму Дел Пјера.

Деј Пјеро је истакао да ово није тужан тренутак за њега и да не осећа кајање или носталгију.

"Сва сећања, радости, победе и да будем искрен мало горчине у последње време, све те слике данас трепере пред мојим очима. Недавно, пред одлазак на одмор, испразнио сам ормарић, изашао из свлачионице и зауставио се на месту где су ми навијачи често тражили аутограм, сликање или једноставно желели да поздраве. Овај пут ја се захваљујем вама, као што сте ви то радили мени", додао је популарни "Пинтурикио".

Деј Пјеро још не зна где ће наставити каријеру, али је рекао да "за њега почиње нова авантура и да је узбуђен као и пре 19 година".

Дел Пјеро је у Јувентус дошао 1992. године из Падове, одиграо је 702 утакмице и постигао 289 голова.

С Јувентусом је освојио пет Скудета, Лигу шампиона 1996. године, а навијачи посебно цене што је остао у Торину кад је Јувентус играо у Серији Б.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
20° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи