Читај ми!

Преко ЕП до СП

Омладинска фудбалска репрезентација Србије на предстојеће Европско првенство у Естонији иде са циљем да обезбеди пласман на завршни турнир најбољих светских селекција за играче до 20 година, каже селектор Зоран Марић.

"Припремамо се са жељом да одемо на турнир што спремнији и остваримо једну победу. По нашим проценама, то би било довољно за пласман на Светско првенство. Наравно, ту неће бити крај нашим амбицијама", рекао је Марић новинарима у Београду.

Репрезентација Србије за играче до 19 година играће у групи Б са Француском, Енглеском и Хрватском. Пласман на Првенство света за играче до 20 година, које ће се одржати 2013. године у Турској, обезбедиће првих шест од укупно осам репрезентација на Европском првенству.

Турнир у Естонији одражаће се од 3. до 15. јула, а селектор Марић у завршним припремама наишао је на проблем због одсуства двојице важних играча: Лазара Марковића и Николе Аксентијевића. 

Према писању медија, Партизан није желео да их пусти да се прикључе репрезентацији, јер би у том случају пропустили завршне припреме за нову сезону, а потом је из Фудбалског савеза Србије саопштено да су њих двојица повређени.

"Разочарани смо због повреда неких играча, али то је иза нас и не умањује наше циљеве. Имао сам информацију да ће они, ипак, моћи да играју, посебно Аксентијевић, али после ми је речено да на њих не могу да рачунам. Тако је како је... Имам своје мишљење, али није време да сада причамо о томе", казао је Марић.

Капитен омладинске репрезентације Србије Срђан Мијаиловић оценио је да у Групи Б нема фаворита.

"Чека нас тешка група, али ако будемо играли на нивоу из квалификација, мислим да можемо до полуфинала", додао је фудбалер Црвене звезде.

У полуфинале турнира пласираће се две првопласиране екипе из групе.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
20° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи