Читај ми!

Случај Љајић: Извињења и објашњења

Постоје ствари преко којих не могу прећи, а једна од њих је певање химне, рекао је селектор "орлова" Синиша Михајловић објашњавајући зашто је удаљио Љајића из репрезентације. Он је навео да га је фудбалер довео пред свршен чин. Претходно се Адемов отац извинио у име сина и рекао да његов син није знао текст химне. Он је додао да се Адемов патриотизам не доводи у питање.

Селектор фудбалске репрезентације Србије Синиша Михајловић рекао је да је Адема Љајића удаљио са припрема зато што је прекршио споразум који је потписао, као и да га је играч "довео пред свршен чин".

"Сви играчи добили су уговор на почетку припрема, који су прочитали и потписали. То је за мене значило да се слажу са свим одредбама и да ће их се придржавати... Постоје ствари преко којих не могу и нећу да пређем, а једна од њих је певање химне. Ако неко носи дрес и грб Србије, треба да репрезентацује земљу у сваком тренутку", пренео је сајт Фудбалског савеза Србије селекторове речи.

Михајловић је у уговору тражио да се пева химна. Љајић то није учинио у мечу против Шпаније и удаљен је после разговора са селектором.

"Разговарао сам са Љајићем, али није могао да ми објасни у чему је био проблем, рекао је само да су у питању били приватни разлози. Жао ми је, он је играч на кога сам рачунао и ово није била одлука искључиво против њега. Исто би било и да је било који други играч то урадио. Требало је раније да причамо да постоји неки проблем, овако, довео ме пред свршен чин", рекао је Михајловић.

Селектор је навео да је по преузимању селекције рекао да има два циља - пласман на Светско првенство, и мењање мишљење о репрезентацији у међународним организацијама.

"Сваки играч треба да буде пример на терену и ван њега. Исто важи и за навијаче, они су најбољи на свету док нас бодре као против Шпаније у Сент Галену, али онда све покваре бацањем петарди и димних бомби. То не сме да се ради. Мислим да ти изузеци, који су у мањини, не воле своју земљу и не желе јој добро кад се тако понашају", рекао је Михајловић.

Претходно је отац Адема Љајића, Сахмир, рекао да се извињава свима који су се због поступка његовог сина нашли увређени и додао да не жели да се преко леђа његовог сина воде политичка препуцавања.

"Желео бих да упознам све људе о детаљима који су претходили овом чину. Пола сата пред састанак за утакмицу са Шпанијом, Адем ме је уобичајено позвао да би ме питао шта да ради у вези певања химне. Питао сам га: 'Сине, је л' знаш да је певаш?', на шта је он одговорио да је проблем што не зна речи. Рекао сам му: 'Ако не знаш речи, покушај да се некако извучеш из ове ситуације, док не научиш. Сагни главу да се не види да ли певаш.' Резултат свега овога вам је познат", рекао је Љајић Танјугу.

Он је искористио прилику да се извини свима који су се због тога нашли увређени и замолио све родитеље, укључујући и селектора Синишу Михајловића, да га схвате.

"Желео бих овом приликом да извиним свима онима који су се нашли увређени чином мог сина Адема и да ме схвате као родитеља. Тиме бих желео да замолим све родитеље, па и Синишу Михајловића, а коме сам неизмерно захвалан за све што је учинио као тренер за мог сина. Адем од своје десете године игра за репрезентацију Србије. Одбио је понуде многих репрезентација и патриотизам је тиме сигурно показао", констатовао је Љајић.

Према његовим речима, Адем је затечен због певања химне, јер од првог селектора који га је селектирао са 10 година, Лајоша Кокаија, па до последњег, Владимира Петровића, нико није инсистирао од њега да мора да пева химну.

"Захвалан сам свима који су га подржали код инцидента са тренером Фјорентине Делијом Росијом и молим све те исте да схвате њега и целу породицу и ситуацију у којој ми у Новом Пазару живимо. Опште је познато да су поједини људи са обе стране ово једва дочекали и не желим да се преко леђа мог сина препуцавају политичке теме. Мој син има 20 година и жеља му је само да игра фудбал", закључио је Сахмир Љајић.

Број коментара 172

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
23° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи