"Хоризонти равнице" у Бриселу

Изложба пејзажа војвођанског аутора Саве Стојкова под насловом "Хоризонти равнице" отворена је у Бриселу у Европском парламенту, чему су присуствовали бројни посланици.

Радови војвођанског пејзажисте Саве Стојкова, кога неки критичари упоређују са чувеним француским уметником Пусеном, представљени су у Европском парламенту под називом „Хоризонти равнице".

"Важно је што се ово дешава недуго након отварања Канцеларије Војводине у Бриселу", рекао је након отварања изложбе потпредседник војвођанске Владе Душан Јаковљев, истичући да је најважније што је изложбу финансирала влада Србије.

Јаковљев је образложио да је на свечаности поводом отварања Канцеларије Војводине, прошлог месеца, европским парламентарцима предочен потенцијал Војводине за страна улагања, док су у уторак добили могућност да виде како Војводина стварно изгледа.

Међу многобројним посланицима Европског парламента који су дошли на изложбу били су шеф групе пријатеља Србије у ЕП Едвард Кукан и известилац за Србију Јелко Кацин, али аутор изложбе, нажалост, није могао да присуствује отварању због болести.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 29. септембар 2024.
13° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи