„Завештања“ чувар српске традиције

Удружење српских писаца Швајцарске недавно је промовисало нови зборник, осми по реду, под називом "Завештања 2011", у којем је своју поезију и прозу овековечило тридесетчетири аутора из Швајцарске и матице.

Недавно је у просторијама Српског културног друштва у Дибендорфу представљен нови зборник „Завештања 2011" који, од 2003. године, издаје Удружење српских писаца Швајварске.

Присутне је поздравио председник Удружења Братислав Живуловић и нагласио да је основни циљ издавања овакве књиге да се скрене пажња на један посебан жанр у коме сви аутори у својим делима негују љубав према писаној речи и којима је једини циљ да у туђини ојачавају свој идентитет и језик.

"Аутори који су објавили своје радове у досадашњим издањима "Завештања", рачунајући и ауторе овог издања, блеснули су као звезде у тамном простору неба и изненадили многе критичаре, па можда и саме себе својим песничким и прозним талентом", рекао је Живуловић.

О новом зборнику и његовом значају говорио је и мр Живко Марковић, истакавши да је он "пламичак светлости ћирилице и српског духа, који је на велика врата ушао у Националну библиотеку Швајцарске".

Милка Кајганић, која је била задужена за технички и лекторски део зборника, рекла је да је рад био прилично тежак и да је много материјала стизало из дијаспоре и матице, те да је све требало прегледати и припремити за штампу.

После уводних речи о зборнику уследило је представљање присутних аутора који су прочитали по неку своју песму или део прозног текста.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 29. септембар 2024.
13° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи