Петричићев Торонто

У Кембел Хаус Музеју у Торонту, до 17. децембра, биће отворена изложба илустрација и карикатура Душана Петричића под називом "Мој Торонто". Поставка сведочи о Петричићевој искреној привржености овом граду, наводи се у предговору књиге "My Toronto".

Изложба илустрација и карикатура "Мој Торонто" Душана Петричића, као и истоимена књига представљени су публици у Торонту у Кембел Хаус музеју (Cambel House Museum). Изложба ће бити отворена до 17. децембра.

Поставку илустрација и карикатура "Мој Торонто" чине радови претходно објављивани у канадском дневнику Торонто Стар-у под називом "Душанов свет".

Торонто Стар, на чијим је страницама Душан Петричић годинама приказивао "своје виђење ствари" у Канади, приликом изузетно посећеног отварања изложбе, 3. новембра и промоције истоимене књиге, објавио је текст о овом догађају на две странице.

Иначе, организатори изложбе наводе да је Петричић овом изложном буквално освојио Торонто, а посебно су изненађени чињеницом да је само у првим сатима изложбе поставку посетило више од 300 посетилаца.

У предговору књиге "Мој Торонто" стоји да људе попут Петричића привлачи Торонто због високог нивоа толеранције и прихватања људи страног порекла.

"Торонто је Петричићу дом, и овде се осећа као у својој кући и то се види када посматрате ову колекцију. Види се приврженост месту које су многи подизали и култивисали, а већином имигранти", написао је колумниста Торонто Стара, Рик Салутин.

Душан Петричић је као водећи политички карикатуриста, из Београда, са породицом, емигрирао у Канаду 1993. године.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 29. септембар 2024.
13° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи