Приказани српски филмови у Вашингтону

Америчкој публици представљена су најновија остварења српске кинематографије на Фестивалу српског филма који је организовала Амбасада Србије у Вашингтону.

Фестивал српског филма одржан је синоћ у Гете институту у Вашингтону, а публика је имала прилике да види филм "Жена са сломљеним носем" Срђана Кољевића и филм "Шишање", као и филмове "Бели, бели свет" Олега Новковића и "Флешбек" Александра Јанковића.

Милена Гарфилд, продуценткиња филма "Бели, бели свет" који говори о туробној свакодневници живота у Бору и безперспективности са којом се срећу становници тог града, истиче да је овакав фестивал значајан јер америчкој публици показује да Србија има занимљиве и релевантне уметнике.

"Веома је добро је што је наша амбасада изабрала да преко филмова презентује оно што се дешава у српској култури. Филмови су језик који сви разумеју и култура је важна да се прикаже узбудљиво и европско лице Србије", рекла је Гарфилдова.

Фестивалу српског филма су поред амбасадора Србије у САД Владимира Петровића, присустовали и представници уметничке и медијске сцене у Вашингтону, међу којима и новинари "Вашингтон поста", као и представници тамошње српске дијаспоре.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 29. септембар 2024.
13° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи