Први по броју захтева за азил

Грађани Србије су у октобру поднели 620 молби за добијање статуса азиланта у Немачкој што Србију ставља на прво место по броју поднетих захтева.

Србија је на првом месту по броју поднетих захтева за азил у Немачкој у прошлом месецу, саопштило је немачко Министасртво унутрашњих послова, наводећи да су грађани Србије у октобру поднели 620 молби за добијање статуса азиланта.

У поређењу са последњих неколико месеци, број азиланата из Србије се стално повећава - у августу је било поднето 137 захтева за азил, у септембру 286, а у октобру 620, показују подаци овог министарства.

Србија се, после дужег времена, у октобру поново нашла на првом месту по броју поднетих захтева, а иза ње су Авганистан, Ирак, Пакистан, Иран, Сирија, Руска федерација, Турска, а затим, на деветом месту следи Косово, које се третира одвојено од Србије.

Грађани Косова су у октобру поднели 112 захтева.

Са Косова је у августу поднето 129 захтева за азил, у септембру 151 и у октобру 112, показују подаци овог министарства.

Србија је, укупно гледано од јануара до октобра, на трећем месту по броју пондетих захтева, иза Авганистана и Ирака. У том периоду су грађани Србије поднели укупно 2 826 захтева.

Косово је на деветом месту, са укупно поднетих 1 133 захтева.

У Немачкој је прошлог месеца поднето укупно 4.106 захтева за азил, што је 0,6 одсто мање него у септембру месецу, саопштило је немачко Министарство унутрашњих послова.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 29. септембар 2024.
13° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи