Једанаест година рада

Српска Телевизија у Чикагу, 19. новембра, прославља једанаест година рада, своју славу Св. Архангела Михајла и преко шест милиона СТВ wеб посета. У прослави учествује хор "Стеван Мокрањац" са Палмера, групе "Кристали" из Зајечара, Chicago Black Bulls Band...

У суботу 19. новембра од 19.00 сати у сали Св. Васкресења Христовог на 3062 Palmer Blvd у Чикагу, Српска Телевизија прославља једанаест година рада, своју славу Св. Архангела Михајла и преко шест милиона СТВ wеб посета.

На прослави ће се говорити о здрављу, музици, спорту, лепоти...У културно-уметничком програму учествоваће многи певачи, музичари и глумци, међу којима су и хор "Стеван Мокрањац" са Палмера, групе "Кристали" из Зајечара, Chicago Black Bulls Band и други.

Српска телевизија у Чикагу је прва телевизија на српском језику. Ради од октобра 2000. године, са жељом да преноси информације из наше земље. Емисије се емитују једном недељно путем сателита и кабловске телевизије.

„Главни акценат при оснивању телевизије био је да бар нешто позитивно кажемо о нашој земљи, јер се тада она помињала само у негативном контексту. Кренули смо са једним једночасовним и другим двочасовним програмом и позвали смо све наше људе тамо који су се икада бавили новинарством да нам се придруже. Сада у Чикагу постоји десетак радио-програма и две телевизије на српском језику. Програм гледају наши људи који живе у Америци, а понекад и странци", каже Тамара Весна, власница Српске ТВ у Чикагу.

Пошто око 400.000 наших људи живи у Чикагу, самим тим је значај овог јубилеја велики.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 29. септембар 2024.
13° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи