Награда "Проф. др Радмила Милентијевић"

Најбољим студентима историје, књижевности и језика на Филозофском и Филолошком факултету Универзитета у Београду биће додељене новчане награде „Проф. др Радмила Милентијевић“. Услов је да се баве српско – руским везама.

У Ректорату Универзитета у Београду представљен је конкурс за награду "Проф. др Радмила Милентијевић" којом се награђују најбољи студенти историје, књижевности и језика на Филозофском и Филолошком факултету.

Награду "Проф. др Радмила Милентијевић" додељује почасни члан Удружења књижевника Србије из Америке-проф. др Радмила Милентијевић, а циљ награде је да се подстакне продубљивање и ширење научних проучавања српско-руских односа и утицаја.

Конкурс ће бити отворен од 1. марта 2012, а односи се на академску 2010/2011. годину.

Награду додељује проф. др Радмила Милентијевић најбољим студентима Филолошког и Филозофског факултета и узорним магистарским и мастер радовима и докторским дисертацијама из области историје, књижевности и језика.

Са по 1.000 долара наградиће се шест најбољих студената основних академских студија и то из области руске и српске историје, руске и српске књижевности и руског и српског језика.

Годишњом наградом од 3.000 долара наградиће се три најбоља магистарска или мастер рада из једне гране српско-руских студија, и то - по 1.000 долара за по једног магистра или мастера из области историје, књижевности и језика.

Награда од 2.000 долара доделиће се за најбољу одбрањену докторску дисертацију из једне од области: историје, књижевности или језика. Једном годишње доделиће се награда од 4.000 долара за предлог истраживачког пројекта који ће својим резултатом дати највећи допринос у области историје, језика или књижевности са посебним нагласком на унапређење српско-руских односа.

Одлука о награђеним студентима биће донета до јуна следеће године.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 29. септембар 2024.
13° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи