Споразум о пружању медицинских услуга

Oд првог јануара следеће године пацијенти из Србије и Македоније третираће се по истим критеријумима приликом пружања медицинских услуга, на основу билатералног споразума о паушалној надокнади трошкова здравствене заштите и двојезичним образсцима између две суседне земље.

Билатералним споразумом о паушалној надокнади трошкова здравствене заштите и двојезичним образсцима између Србије и Македоније, од првог јануара идуће године пацијенти из двеју суседних држава третираће се по истим критеријумима приликом пружања медицинских услуга.

Како је потврђено у Фонду здравственог осигурања Македоније, грађани ове земље који привремено бораве у Србији, на основу поменутог споразума, биће у могућности да користе здравствене услуге и да плаћају партиципацију у истој висини као и српски држављани.

Корист од потписаног споразума о паушалној надокнади трошкова за здравствену заштиту, имаће обе стране, како се истиче, не само Фондови, већ и пацијети.

„Фонд ће, рецимо, плаћати мање и за сложене операције, али ће и пацијента то коштати знатно мање", изјавио је Бранко Аџигогов, портпарол Фонда здравственог осигурања Македоније.

Он је прецизирао да, на пример, за оперативни захват који је досада требало платити 150.000 евра, на основу споразума сада ће се осетно појефтинити.

Додао је да ће се у Фонд сливати и средства из српског Фонда јер се велики број пацијената из Србије лечи у Македонији. Због квалитета услуга, тај број у наредном периоду може бити и већи, закључио је Аџигогов.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 30. септембар 2024.
11° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи