Толстој и Достојевски - мултимедијално путовање

Поводом манифестације Дани српске културе у Русији, у Москви је отворена мултимедијална изложба Библиотеке града Београда "Толстој и Достојевски у српској култури". Изложба се сели у Санкт Петербург од 21. до 30. новембра.

Мултимедијална изложба Библиотеке града Београда "Толстој и Достојевски у српској култури" отворила се у Москви, поводом манифестације Дани српске културе у Русији 2011. године, саопштила је та установа.

Публици ће бити приказано тридесет двојезичних плаката дигиталне штампе на којима је представљено разноврсно преводилачко, штампарско, критичарско, позоришно, друштвено и културно деловање Срба крајем 19. и током 20. века.

Део изложбе приказује односе Фјодора Михајловича Достојевског и Лава Николајевича Толстоја и српског народа, њихову приватну преписку са појединим Србима, текстове о српском и словенском питању, као и јунаке њихових дела и потомке који су на извесне начине везани за Србију.

Изложба ће бити отворена у Москви у Дому Руског зарубежја од 8. до 14. новембра, а затим, у Централној библиотеци у Санкт Петербургу од 21. до 30. новембра.

Аутор изложбе је Наташа Булатовић, стручни сарадник у Одељењу за културне програме Библиотеке града Београда.

Манифестацију Дани српске културе у Русији 2011. године организује Министарство културе, информисања и информационог друштва Србије и Министарство културе Руске Федерације.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 30. септембар 2024.
11° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи