Привредници из Јагодине у Бечу

Делегација привредника из Јагодине, коју је предводио Драган Марковић Палма, градоначелник овог града, била је у вишедневној посети Бечу.

Драган Марковић Палма, градоначелник Јагодине предводио је делегацију од 123 привредника из ове општине у току тродневне посете Аустрији, са циљем да се упознају са искуствима аустријских предузетника.

По доласку у аустријску престоницу приређен је пријем у Амбасади Републике Србије у Аустрији, на коме је Милован Божиновић, амбасадор, пожелео добродошлицу привредницима из Јагодине.

Марковић је подвукао значај подршке Аустрије на путу Србије ка Европској унији.

Србија треба да иде путем Европске уније, али не треба да заборави ни своје корене, поручио је градоначелник и амбасадору Божиновићу поклонио ручно израђене опанке јагодинских занатлија.

Амбасадор Божиловић је овом приликом нагласио да су врло значајни наши односи са Аустријом и Бечом.

 „Око милијарду евра је размена Србије и Аустрије, а око седамдесет посто је покривеност извоза Србије у Аустрији. И то је добро. Ми у Аустрији имамо сталног партнера који нам обећава подршку на путу ка ЕУ. Овде је мали и средњи бизнис носећа карика привредног развоја, а велика је перспектива за мали и средњи бизнис", оценио је Божиловић.

У делегацији јагодинских привредника су власници такси фирми, фризери, пекари, као и занатлије низа старих заната који се негују у овој опшини.

Привредници су обишли и постројења једне од најсавременијих аустријских пекара Дер Ман и упознали се са савременим технологијама, као што је организована и посета посластичарским радњама.

Привредници из Јагодине су такође обишли занатску школу у петнаестом бечком округу у којој се млади кадрови оспособљавају за занимања фризера, козметичара и власуљара.

Такође је у склопу посете организован и обилазак једне од највећих такси фирми у Бечу која је прва почела са употребом возила са електро моторима, Дањуб експрес.

Градоначелник Јагодине по трећи пут у овој години доводи у Беч суграђане, како би се упознали са начином живота и рада у ЕУ.

Ове године Беч су, у организацији општине Јагодина, посетили студенти који су обишли аустријске високообразовне установе, а затим и пољопривредници који су се на лицу места упознали са начином рада колега у Алпској републици.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 30. септембар 2024.
11° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи