Оплело се "Коло" до Америке

Први пут након педесет пет година, "Коло" је наступало у Северној Америци. У оквиру северноамеричке турнеје, која је трајала од 22. октобра до 1. новембра, “Коло“ je наступило у Торонту, Хамилтону, Кливленду, Милвокију и Чикагу.

Наступ у познатом Херис театру у самом центру Чикага представљао је финале успешног гостовања ансамбла народних песама и игара Србије „Коло" у Северној Америци.

У оквиру турнеје, која је трајала од 22. октобра до 1. новембра, имали су наступе у Канади, укључујући Торонто, а после тога у америчким градовима Милвокију и Кливленду. Изводили су разне нумере, од оних из Понишавља, преко игара из Гламоча, Влашких и многих других.

„Ова турнеја је била пун погодак и по томе што се „Коло" представило, не само да се о њему прича, већ је виђено и на делу", каже Радојица Кузмановић, директор ансамбла "Коло".

Иако је било мало слободног времена, млади чланови ансамбла су упознали нову земљу, нову културу и начин живота у Америци.

„Желимо да српску народну игру популаришемо на више начина. Најпре, путем семинара, наши инструктори би требало да дођу овде и да раде са културно-уметничким друштвима који овде већ раде. То је још важнији задатак, да се уче српске игре, а не само гледају на концертима," истиче Кузмановић.

„Коло" је турнеју организовало са својим новим партнером, фолклорном групом „Опленац" из Торонта.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 30. септембар 2024.
11° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи