Изложба "Милански едикт и Виминацијум" у Њујорку

У Парохијском дому цркве Свети Сава у Њујорку отворена је изложба "Милански едикт и Виминацијум“. Отварању је присуствовао амбасадор Србије у САД, Владимир Петровић, као и велики број људи из дијаспоре и представника културног живота Њујорка.

У Парохијском дому цркве Свети Сава у Њујорку отворена је изложба "Милански едикт и Виминацијум", на којој је предавање одржао директор Археолошког парка Виминацијум Миомир Кораћ.

Он је говорио о овом локалитету из времена Римског царства, у време обележавања Миланског едикта и 1700 година хришћанства.

Предавању у српској цркви у Њујорку присустовало је више стотина људи, међу којима и принц Александар Карађорђевић са супругом Катарином.

Такође, био је присутан и амбасадор Србије у САД Владимир Петровић и генерални конзул у Њујорку Мирјана Живковић, као и велики број људи из дијаспоре и представника културног живота Њујорка.

Изложба ће бити отворена до краја недеље, а онда се сели даље у још десетак градова Америке и Европе.

 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 29. септембар 2024.
13° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи