О улози пословне дијаспоре у привреди Србије

Седница Пословног савета за дијаспору Привредне коморе Србије, на којој ће бити речи о улози и значају пословне дијаспоре у привреди Србије, биће одржана 3. јула од 11 сати. Том приликом ће бити истакнути примери добре праксе а указаће се и на неке проблеме у пословању.

На седници Пословног савета за дијаспору, Словенски клуб из Младеновца представиће своја искуства са покретањем фабрике за топлу и хладну прераду воћа и поврћа у Србији као и у отварању дистрибутивног центра у Русији.

Биће речи и о заједничком пројекту производње садног материјала предузећа Mirotin Group из Србије и компаније Geoplantivivai из Италије. На седници ће бити представљена и фирма ArtMediaGroup из Београда, нашег повратника из Канаде, и њен концепт „Невидљиви звук - револуција у систему озвучавања".

Представници Канцеларије за сарадњу са дијаспором и Србима у региону изложиће члановима Савета пројекат „Запослимо Србију" који подразумева активно укључивање наших пословних људи из дијаспоре. О иновационим системима у финкцији развоја и подршке иновативним привредним друштвима говориће представник Министарства просвете и науке а о пројекту „Српске куће" представник радне групе Министарства грађевине и урбанизма.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 29. септембар 2024.
12° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи