Видовдански спортски сусрети у Фоларбергу

Видовданска мини олимпијада Срба и српских клубова Аустрије одржана је протеклог викенда у аустријској покрајини Фоларберг. Учесници овог спортског дружења били су представници заједница Срба и српских клубова свих покрајина Аустрије, као и гости из српског удружења „Вук Караџић“ из италијанског града Трста.

У организацији заједнице српских клубова Фоларберг и под покровитељством Савеза Срба Аустрије током викенда су у Фоларбергу одржани 34. Видовдански спортски сусрети - традиционални сабор спорта, дружења и забаве.

Такмичари су своје умеће показали у великом броју дисциплина: фудбал, кошарка, одбојка (жене и мушкарци), атлетика, стони тенис, шах, билијар, пикадо, куглање, као и у традиционалним дисциплинама надвлачење конопца и скок из места.

Ове године, по други пут заредом, као најбоља заједница по резултатима тријумф је остварила је Српска културно-спортска заједница Салзбург, са пар бодова предности испред Заједнице Срба Тирол, којој је припало друго место и сребрно одличје, док је позицију бронзане медаље и треће место понела заједница српских клубова Горње Аустрије.

„Све похвале учесницима и организаторима, још једном смо показали ниво српске културе у спорту и понашању на терену и ван терена" истакао је Зоран Алексић, председник Савеза Срба Аустрије.

"Успели смо ову, за нас веома активну, годину да обележимо још једном манифестацијом под покровитељством Савеза Срба Аустрије. Честитам победницима у свим дисциплинама, јер не само да су данас победили најбољи, већ су победници сви који су присуствовали оваквом дружењу и тим поводом вас позивам, да се већ припремате за следећу смотру спорта на Видовдан 2014., која ће се одржати у Инзбруку где ће нам домаћин бити Заједница Срба Тирол" нагласио је Зоран Алексић.

Видовдански спортски сусрети завршени су пријатељским мечом у фудбалу који су одиграли тимови ФК Алтштат - Гисинг (FC ALTSTADT GIESING) и фудбалски тим ветерана састављен од старијих чланова Заједнице српских клубова Фоларберга и Савеза Срба Аустрије.

Победа ветерана од 2 : 1 била је у другом плану. Најбитнији је био показатељ да је српска заједница увек добродошла код становника општине Гисинг- града Фелдкирха јер су већину играча њиховог тима чинили руководиоци градске и општинске управе, као и неких јавних институција у општини Гисинг.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 29. септембар 2024.
12° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи