У Сиднеју обележен Видовдан

И ове године наши исељеници на Новом Зеланду и у Аустралији први су прославили велики хришћански и национални празник српског народа – Видовдан. Нарочито лепо било је у храму Светог кнеза Лазара у сиднејском предграђу Александрија, где је прослављена храмовна слава и име ове наше угледне црквене општине на Петом континенту.

Као и сваке, тако и ове године, наши исељеници на Новом Зеланду и у Аустралији први су прославили велики хришћански и национални празник српског народа - Видовдан.

Нарочито лепо било је у храму Светога кнеза Лазара у сиднејском предграђу Александрија, где је на веома свечани начин прослављена храмовна слава и име ове наше угледне црквене општине на Петом континенту.

Свету архијерејску литургију, парастос преминулим српским херојима од Косова до данашњег дана и сечење славског колача обавио је епископ Митрополије аустралијско - новозеландске г. Иринеј.

Домаћин овогодишње славе био је Зоран Станковић са породицом а за идућу годину пријавио се новинар и професор Воја Рајић, са породицом из Сиднеја.

Прослави Видовдана у Лазарици присуствовали су многобројни делегати српских црквених општина, организација и клубова из сиднејске метрополе, као и генерални конзул Републике Србије у Аустралији Бранко Радошевић, који је одабраним речима поздравио све присутне а домаћинима честитао славу.

Славље се наставља у недељу када ће се после богослужења одржати пригодна Видовданска академија у црквеној сали у којој ће учествовати ученици Српске недељне школе и фолклорне секције при црквеној општини Светог кнеза Лазара у Сиднеју.  

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 29. септембар 2024.
13° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи