Успех картинг клуба "Србија" у Италији

Картинг клуб „Србија“ из Инзбрука имао је први такмичарски наступ у италијанском граду Болцану. Врло су успешни били најмлађи такмичари у Бамбини категорији, посебно десетогодишњи Михаел Животић који је изборио пласман за даље такмичење у сезони Даи трофи тур 2013.

Новоформирани картинг клуб „Србија" из Инзбрука имао је први такмичарски наступ у италијанском граду Болцану. Само учешће клуба на овом такмичењу је крупан корак а посебан успех су постигли најмлађи возачи Михаел Животић(10), Марио Јоњић(9) и Хелена Михаиловић(6), сви у Бамбини категорији.

Десетогодишњи Михаел Животић је освајањен десетог места у коначном пласману и добрим временским резултатом испунио норму за пласман на даље такмичење у сезони Даи трофи тур 2013. (Dai Trophy Tour 2013).

Пехар који ће красити витрине овог младог клуба је велики понос за све у Тиролу, а нарочито за Заједницу Срба Тирол и Савез Срба Аустрије, који су максимално подржали овог талентованог дечака и све активисте овог клуба чији је основни циљ да представљају Србе и у овом спорту.

„Ви сте овде права сензација, јер из ваше земље има доста познатих возача, као што су Милош Павловић, затим Саманта Добросављевић која је капитен и тренер промотер овог српског тима, али нама је посебно драго да смо добили један прави тим који представља Србију" речи су Егона Пертола (Egon Pertoll) првог човека картинг клуба „Алто Адиђе" (Alto adigе) домаћина ове трке у Болцану на стази Сејфти парка (Safety park).

„Коментар на све ово није потребан, честитке стижу са свих страна а тако и треба да буде јер деци треба дати спорт као мотивацију. Посебно када их, као у овом спорту, учимо понашању у саобраћају и култури вожње где се морају поштовати правила да би се учествовало" прокоментарисао је у своје име председник Савеза Срба Аустрије Зоран Алексић.

Премијерни такмичарски наступ у Италији активисти клуба су искористили и да се на другачији начин представе својим колегама из других тимова. Вече пре трке, гости кампа су у нашем шатору имали прилику да пробају и домаћу ракију од шљиве и српски роштиљ. Промовисан је рад картинг клуб „Србија" јер активисти овог клуба имају за циљ да буду домаћини две трке у Тиролу 2014. године. Истичу да је то њихов начин да име клуба и земље из које потичу прославе и у овом спорту који је врло популаран у Европи и спада међу најскупље спортове.

Посебну захвалност чланови клуба су изразили онима који су дали подршку за њихов први наступ - Егон Пертолу и клубу "Алто адиђе", клубу "Цанарди" (Zanardi) за који наступа капитен и промотер нашег тима Саманта Добросављевић, потом клубу "Ренкартфербанд Тирол" (Renkartverband Tirol) и Синиши Добросављевићу који је клубу "Србија" и нашој деци обезбедио две картинг шасије за наступе у овој сезони.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 29. септембар 2024.
12° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи