Почео Атлетски камп РТС-а

Патријарх српски Иринеј примио је у суботу, у згради Патријаршије, децу из дијаспоре, учеснике Атлетског кампа РТС-а "Пожаревац 2013". Патријарх је истакао да је важно да деца долазе у отаџбину својих родитеља и да се упознају са традицијом и лепотама Србије.

Камп за децу из дијаспоре је круна Кроса РТС-а који је одржан током априла, маја и јуна у петнаестак земаља Европе и сада су представници тих земаља дошли у камп "Пожаревац 2013".

Учеснике Атлетског кампа РТС-а "Пожаревац 2013" примио је Патријарх српски Иринеј и у разговору са малишанима и њиховим пратиоцима рекао да је важно да долазе у отаџбину својих родитеља и да се упознају са традицијом и лепотама Србије.

"Верујем да ће лепоте Србије и лепоте наших светиња остати у вашем трајном сећању", рекао је патријарх и додао да је важно да знају своје порекло, као и да науче српски језик.

Допутовало је десет екипа из девет земаља, око 80 деце и њихових пратилаца из Шведске, Данске, Немачке, Русије, Мађарске, Румуније, Републике Српске, Хрватске, Грчке.

Оснивач кроса РТС-а, Стеван Ковачевић, је нагласио да су учесници кампа четврта генерација наше деце рођене у дијаспори и додао да ће камп садржати "интерактивне образовне радионице, затим часове матерњег језика, историје, географије, веронауке, обилазак културно-историјских и туристичких знаменитости Браничевског округа и спортске радионице".

На путу за Пожаревац учесници Атлетског кампа свратили су у археолошко налазиште Виминацијум. Током викенда на програму је био обилазак Хомоља.

Деца су посетила и Петровац на Млави, родни град Драгутина Томашевића, првог српског олимпијца. Обишли су и културни драгуљ овог краја, манастир Горњак, задужбину кнеза Лазара из 1379. године.

Покровитељ кампа, који траје до 30. јуна је Министарство науке и технолошког развоја и Град Пожаревац уз подршку Министарства омладине и спорта.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 29. септембар 2024.
12° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи