Ведра страна Србије у Темишвару

У Темишвару ће у суботу бити одржан фестивал српског хумора и сатире под називом "Лалошки шешир". Удружење карикатуриста Србије наглашава да ће фестивал бити, до сада, најмасовније појављивање српских хумориста у Румунији.

Фестивал српског хумора и сатире "Лалошки шешир" одржаће се у Темишвару, у суботу 22. јуна, уз учешће двадесетак српских афористичара и карикатуриста.

На изложби карикатуре "Ведра страна Србије" у галерији Мансард, Bastionul „Theresia", биће представљено 115 радова најбољих српских уметника карикатуре. Изложба ће бити отворена 15 дана. Изложбу ће отворити Александар Чотрић и Југослав Влаховић а отварању ће присуствовати и Никола Оташ, Шпиро Радуловић, Тошо Борковић, Гане Милановић, Слободан Ивков, Зоран Товирац Тоцо, Недељко Убовић, Никола Маринковић, Никола Драгаш, Константин Гросу и Владан Николић.

У Савезу Срба одржаће се књижевно вече афористичара на коме учествују Александар Чотрић, Александар Баљак, Карло Минић, Милан Симић, Бојан Љубеновић и књижевница из Беча, Светлана Матић.

Ово, до сада најмасовније појављивање српских хумориста, даће нов замах и до сада успешној културној сарадњи Темишвара и Београда на том плану, навело је Удружење карикатуриста Србије.

Фестивал "Лалошки шешир" организује Савез Срба у Румунији, у сарадњи са Секцијом сатиричара Удружења књижевника Србије, Београдским афористичарским кругом и Удружењем афористичара "Први април" из Републике Српске.  

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 29. септембар 2024.
12° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи