Видовданске свечаности у Македонији

Српска заједница у Македонији традиционално је започела је обележавање Видовдана 2013.- кумановским турниром у малом фудбалу. Чланови КУД-а "Свети Сава" биће гости Грачанице 26. јуна, на Видовданској вечери фолклора. Програм обележавања ће бити завршен свечаном Видовданском академијом у Скопљу.

Турнир у малом фудбалу се традиционално одржава у организацији Кумановске регионалне организације Српске заједнице и на њему ове године учествује 16 екипа. Финале турнира планирано је за 28. јун у Куманову.

У организацији тетовског регионалног одбора Српске заједнице у Македонији КУД "Свети Сава" ће гостовати у Грачаници 26. јуна на Видовданској вечери фолклора. У Грачаници ће чланови заједнице учествовати у добровољној акцији даривања крви.

Свечана Видовданска академија ће се одржати 27. јуна у Скопљу и у реализацији њеног програма учествоваће, осим чланова заједнице, и КУД Културнопросвењтног центра "Вук Караџић" из Кућевишта, чланови Заједнице Срба из Битоља и чланови Српског културног центра.

Програм Видовданске академије реализоваће уметници и омладинци Српске заједнице у Македонији.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 29. септембар 2024.
12° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи