Деца из дијаспоре на Кросу РТС-а

Атлетски камп РТС-а за децу из дијаспоре “Пожаревац 2013.” биће одржан од 22. до 30. јуна. Окупиће 11 екипа из 10 земаља. Уз спортске активности, припремљене су и бројне интерактивне образовне радионице из матерњег језика, историје, географије, веронауке.

Као део манифестације "Крос РТС-а", овогодишњи атлетски камп РТС-а за децу из дијаспоре "Пожаревац 2013." почиње 22. јуна и трајеће осам дана. Окупиће 95 полазника из 10 земаља: Русије, Данске, Шведске, Немачке, Мађарске, Румуније, Грчке, Хрватске, Републике Српске и Србије.

Уз спортске активности, припремљене су и бројне интерактивне образовне радионице из матерњег језика, историје, географије, веронауке, гостовање спортиста, писаца, сликара, затим обилазак свих културно-историјских и туристичких знаменитости Браничевског округа.

Пред одлазак у Пожаревац, у суботу 22. јуна, у 10 сати, у Патријаршијском двору, полазнике кампа, децу из дијаспоре, примиће Његова светост Патријарх српски Иринеј.

Камп се одржава под генералним покровитељством Министарства просвете, науке и технолошког развоја и града Пожаревца, уз подршку Министарства омладине и спорта.

О историјату Кроса РТС-а

Први „Крос РТС-а" организован је 1991. године као „Крос Радио Београда" и потом се брзо развијао. Због тога, као најмасовнија приредба у југоисточном делу Европе, добија име целе медијске куће „Крос РТС-а".

Рекордан број учесника је остварен на 8. Кросу РТС-а - 7.386 тркача!

7. априла 2001. године заживео је и „Крос РТС-а у дијаспори". Трчала су српска деца у осам европских земаља: Француској, Холандији, Швајцарској, Аустрији, Румунији, Немачкој, Данској и Шведској.

Потпуна трансформација „Кроса РТС-а" завршена је 2007. Направљена је завршница од пет равноправних такмичења - „Крос серија РТС-а за Гран при Радио Београда", затим „Крос РТС-а кроз Србију" и „Крос РТС-а у дијаспори". Формирана су и два кампа - за децу из расејања и „Александар Петровић" за даровите младе тркаче узраста од 12 до 17 година. Захваљујући тим променама „Крос РТС-а" живи током целе године. 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 29. септембар 2024.
12° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи