Одржан турнир "Заједно смо јачи"

Други по реду 1. интеграциони турнир у фудбалу на песку, под слоганом „Заједно смо јачи“, одржан је у Инсбруку протеклог викенда. Ове године је учествовало 16 екипа са играчима и гостима пореклом из двадесетак различитих земаља. Победник турнира је „FC Sans Papiers“ из Инсбрука.

У суботу, 15. јуна, успешно је одржан други по реду 1. интеграциони турнир у фудбалу на песку у Инсбруку под слоганом „Заједно смо јачи" у организацији Српске православне омладине Инсбрук - СПО(Ј)И, Заједнице Срба Тирол, КСУД-а „Братство" из Инсбрука, КУД-а „Острог" из Инсбрука и КСК-а „Петар Кочић-Змијање" из Фигена.

Овогодишње издање турнира је почело заједничким почасним ударцем заменика градоначелника Инсбрука, Кристофа Кауфмана, одборнице Општинског савета Инсбрука, госпође Ангеле Еберл и Владимира Влајића, председника Српске православне омладине Инсбрук - СПО(Ј)И.

У име града учеснике је поздравио мр Герхард Фриц, председавајући градског већа, који је екипи „Интер-грационале“ и уручио почасну награду града Инсбрука за фер-плеј.

Победила је екипа која сваким својим кораком представља интеграцију, која игра за равноправност и против расизма и која се састоји од играча из Авганистана, Сирије, Ирана и Ирака - „FC Sans Papiers“ из Инсбрука. Они су у веома узбудљивом финалу овогодишњег издања турнира победили домаћина турнира „ФК Споји!“ са 1:0. Треће место освојила је екипа КУД-а „Острог“.

Победници „FC Sans Papiers“ су добили веома леп победнички пехар и златне медаље са грбом 1. интеграционог турнира у Инсбруку, као и дресове ФК Партизан, лопту са потписима фудбалске репрезентације Србије и друге награде Фудбалског савеза Србије. 

Друга и трећепласирана екипа, „ФК Споји!“ и КУД „Острог“ су такође добиле пехаре, као и вредне награде ФК Црвена Звезда и Фудбалског савеза Србије. Екипа „Интер-грационале“ је освојила награду за фер-плеј, док је најбољи стрелац, са укупно 8 постигнутих голова, био Горан Томић из „ФК Споји!“, који је добио дрес Србије са потписима Бранислава Ивановића и остатка екипе.

Поред спортског програма уприличен је и културни програм у којем су учествовале певачке и фолклорне групе КСУД-а „Братство“ из Инсбрука, као и Штефан Брехер из Тирола, који је свирао занимљив репертоар на такозваном инструменту „ханг“ швајцарског порекла, али и на аустралијском инструменту "диџириду". Естер Колберт из Србије и Густав Вагнер из Аустрије наступили су заједно у делу програма који је за тему имао америчку џез-културу.

Било је и балканских специјалитета, као и слатких палачинки за најмлађе госте.

Интеграциони турнир у фудбалу на песку у Инсбруку који је 2012. године покренула Омладинска организација СПО(Ј)И, ове године су подржали: град Инсбрук, Канцеларија за дијаспору Владе Ррепублике Србије, Фудбалски савез Србије, ФК Црвена Звезда, ФК Партизан и многи други.

Промотивни видео материјал укључивао је и подршку од стране Синише Михајловића, селектора фудбалске репрезентације Србије и бившег играча Звезде, Лација из Рима и Интера из Милана, затим Бранислава Ивановића, капитена српске репрезентације и фудбалера лондонског Челсија, као и од ФК Црвена Звезда и ФК Партизан.

Сав приход са турнира биће уручен бившем голману ФК Црвена Звезда, Звонку Милојевићу, који се још увек опоравља од саобраћајне несреће коју је доживео 2007. године, као и српској деци на Косову и Метохији.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 29. септембар 2024.
12° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи