Савладан изазов "три врха“

Мирослав Дакић из Бедфорда у Енглеској, заједно са својим тимом, успешно је савладао изазов „три врха“ – три највише тачке у Великој Британији. Ради се о изузетном, хуманом чину – новац прикупљен захваљујући овом подвигу Мирослав ће у августу предати Александру и Катарини Антонијевић из Луновог села код Ужица, брату и сестри који од најранијег детињства расту без родитеља.

Бранко Станковић, аутор емисије „Квадратура круга“ РТС-а, у једном од претходних издања, јавности је представио осмогодишњег Александра Антонијевића и његову сестру Катарину, из Луновог села код Ужица.

Александар и Катарина су без родитеља остали као сасвим мали. Бригу о њима су преузели баба и деда по оцу. Деда се разболео, у надницу више не може да иде, и тако је Александар преузео главне послове у кући, око стоке и на њиви.

Мирослав Дакић који живи у Бедфорду у Енглеској, родом из Осијека, није остао равнодушан на ову причу.  Окупио је сјајан тим спортиста хуманог срца које иначе подучава борилачким вештинама - Бранимира Стјепановића, Оливера Спајсера, Бена Лилвола и Шона МекГерка.

Направљен је план - у року од 24 сата њих петорица ће се попети на три највиша врха Велике Британије: Scafell Pike у Енглеској (978 метара), Snowdon у Велсу (1085 метара) и Ben Nevis у Шкотској (1344 метара). Њихово ангажовање је требало да додатно мотивише људе да својим донацијама помогну деци из Луновог села.

Мирослав и одабрани тим су врхове Британије освојили 1. јуна - за 23 сата! Прешли су 1100 миља, колима и пешице.

Није било лако. Врх Snowdon био је прекривен чувеним снегом који смрзава сваки незаштићени део коже. Мирослав је имао кризе током пењања али му циљ није дао да одустане.

Њихов подвиг је привукао пажњу. Најављене су донације и из Норвешке и Канаде. Сакупљени новац, за сада нешто више од 2000 фунти, Мирослав ће Александру и Катарини предати када у августу буде стигао у Србију, заједно са Оливером Спајсером. 

Акција није завршена па људи доброг срца и даље могу да приложе новац контактирајући Мирослава телефоном или преко друштвених мрежа.  

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 29. септембар 2024.
12° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи