Лепоте Златибора представљене у Будимпешти

Становници мађарске престонице су, усред панонске равнице, имали прилику да на промоцији туристичких потенцијала Златибора бар на тренутак осете чари српске планинске лепотице. Туристички потенцијал наше планине раније је представљен и у Солуну, Скопљу и Темишвару.

На иницијативу београдске агенције „Глоб Метрополитен турс", Туристичка организација Србије је, у сарадњи са мађарском агенцијом „Емеше", љубитељима путовања у Будимпешти приредила мултимедијалну промоцију Златибора.

"Ми из Туристичке организације Србије смо у последњих годину и по дана приметили да постоји повећано интересовање из Мађарске за наше дестинације и да постоје агенције које су заинтересоване да направе конкретне туре и програме" каже Милош Миловановић, заменик директора Туристичке организације Србије.

"Наш посао је да им пружимо прве информације, да их проведемо кроз Србију, покажемо кључне дестинације и атракције и да их заинтересујемо посебно за неке од њих" додаје Миловановић. "Након тога, када они крену да праве те програме, заједнички ћемо их промовисати. Неколико таквих агенција је било код нас прошле године, направили смо програм обиласка и реализовали га у априлу ове године".

Слађана Новаковић, пројект-менаџер Туристичке агенције „Глобал Метрополитен турс", носилац је иницијативе успостављања ове врсте контаката са Мађарском.

"Наша иницијатива је резултирала успешном реализацијом са партнерима из Мађарске и надамо се да ћемо успети да у најбољем могућем светлу представимо енормни потенцијал лепоте и све оно што наша земља може да понуди", истиче Новаковић.

Осим документарног филма о Златибору, рађеног у продукцији мађарске Дуна телевизије, на будимпештанској промоцији ове планине могла се чути и жива реч домаћина. Они су настојали да својим суграђанима што сликовитије опишу шта су све видели и доживели боравећи у Србији.

"Туристичка организација Златибор жели да представи ову атрактивну дестинацију не само у Србији већ и у земљама региона. С тим у вези ми смо се представили у Солуну, Скопљу, Темишвару и сада у Будимпешти" рекао нам је директор Туристичке организације Златибор, мр Дарко Ђуровић.

"Жеља нам је да представимо нашу планину потенцијалним гостима из Мађарске и захваљујући нашим мађарским партнерима успели смо да окупимо знатан број знатижељника, медија и представника других агенција који су дошли на презентацију Златибора", закључио је Ђуровић.

Промоцију Златибора у Будимпешти употпунили су складни гласови чланова домаћег мешовитог хора „Свети Димитрије", док је сегменте народног мелоса Србије мађарској публици представио златиборски трубачки оркестар.

 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 29. септембар 2024.
13° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи