Ближи се крај акције "Српске земље, српски род"

Организација српске дијаспоре "28. јун" је најавила испоруку контејнера, дугог 12 метара и тешког 5,5 тона, који садржи медицинску помоћ и хуманитарне залихе намењене Србима на северу Косова и избегличким камповима широм Србије.

Пошиљка би требало да стигне у Београд почетком јула, где ће је примити Комисија за избеглице и миграције Републике Србије, и проследити српским медицинским установама на северу Косова и избегличким камповима у Србији, који удомљавају избегле из Крајине.

"28. јун" је успешно доставио два слична контејнера (вредан око 1,5 милион америчких долара сваки) Србима у Грачаници, у јуну 2012. и Вишеграду у фебруару 2013.

Да би се заокружио хуманитарни пројекат "Српске земље, српски род", планирано је да се крајем месеца пошаљу два додатна контејнера, намењена Нишу и Беранама. Тако ће укупан број контејнера износити пет испоручених од стране "28. јуна" српским медицинским институцијама, широм територија бивше Југославије, у само једној календарској години.

"28. јун" је послао или је у процесу слања помоћи здравственим установама у Београду, Јужној Србији, Републици Српској, КиМ, Крајини и Црној Гори.

Организација процењује да ће завршетком пројекта "Српске земље, српски род" преко 1,2 милиона Срба имати директну корист од послате помоћи. Вредност помоћи ће првазићи 5 милиона америчких долара, а тежина свих контејнера износи преко 50 тона. Помоћ је прикупљана у 126 градова широм света путем разних манифестација.

 

 


 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 29. септембар 2024.
13° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи