Интеграциони фудбалски турнир у Инсбруку

У суботу, 15. јуна, у Инсбруку ће бити одржан други по реду „1. интеграциони турнир у фудбалу на песку“. Овогодишњи промотери турнира су, између осталих, селектор и капитен фидбалске репрезентације Србије, Синиша Михајловић и Бранислав Ивановић. Под слоганом „Заједно смо јачи“ састаће се двадесетак екипа из више од десет земаља.

У суботу, 15. јуна, у организацији Српске православне омладине Инсбрук - СПО(Ј)И, Заједнице Срба Тирол, КУД-ова „Острог", „Братство" и „Петар Кочић-Змијање" биће одржан други по реду „1. интеграциони турнир у фудбалу на песку" у Инсбруку.

Четири играча по екипи играће на песку за освајање турнира, а организатори потенцирају „фер плеј".

У центру пажње овог турнира су интеграција и размена између народа различитог порекла кроз спорт, јер без обзира да ли си мигрант или ниси: „Ко покаже резултате, тимски дух и поштење у спортском друштву, себи ће брзо изградити место у сваком друштву!"

Поред спортског програма, организатори најављују интеграцију и кроз културни програм. Планирани су наступи разних музичких и плесачких група а, поред тога, сви гости ће имати прилику да уживају у кулинарским специјалитетима са Балкана.

Ове године турнир добија подршку и од европских фудбалских величина као што су Синиша Михајловић, селектор српске репрезентације и некадашњи фудбалер Лација и Интера, затим Бранислав Ивановић, капитен српске репрезентације и играч Челсија из Лондона, као и Фудбалски савез Србије, ФК Црвена Звезда и ФК Партизан, Канцеларија за Дијаспору и Србе у региону Владе Републике Србије.

Интеграциони турнир у фудбалу на песку је прва манифестација коју је, прошле године, покренула једна српска организација, у сарадњи са аустријским институцијама у Тиролу.

Овогодишњи турнир је окупио двадесетак екипа из 10 земаља а сав приход је намењен даљем лечењу нашег познатог голмана Звонка Милојевића, као и помоћи српској деци на Косову и Метохији.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 29. септембар 2024.
13° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи