Деца певају отаџбини

Трећи фестивал дечјег стваралаштва "Деца певају отаџбини" отворен је 7. јуна у Београду. Додељене су награде победницима литерарно - ликовног конкурса на тему „Стани мало страшни свете, па и ти си био дете!“ на ком су учествовали ученици од првог до осмог разреда основних школа из Србије, Републике Српске, Швајцарске и Аустрије.

У основној школи ,,Милан Ђ. Милићевић" у Београду, 7. јуна су додељене награде ученицима за најбоље дечје радове из области ликовно- литерарног стваралаштва за школску 2012/2013.годину.

На конкурсу са темом "Стани мало страшни свете, па и ти си био дете!" учествовали су ученици од првог до осмог разреда основних школа из Србије, Републике Српске, Швајцарске и Аустрије.

Трећи фестивал дечјег стваралаштва је отворио Благоје Рогач, дечји писац из Београда, на чије стихове су деца слала своје ликовне и литерарне радове.

Александар Чотрић је присутне ђаке, родитеље и професоре поздравио у својству писца, посланика у Скупштини Србије и председника Одбора за дијаспору и Србе у региону. Овом приликом је истакао да је "посебно вредно хвале опредељење за назив Фестивала „Деца певају отаџбини".

Организатори фестивала изразили су посебну захвалност професорки Светлани Матић на изузетном труду, учешћу на конкурсу и анимирању великог броја ученика из Беча да учествују на овом конкурсу. Тим поводом је професорки Матић уручена Похвала за изузетан допринос развоју креативности ученика и стварању нове песничке генерације.

Жири фестивала, на челу са Добрицом Ерићем, донео је одлуку да у старосној категорији од четвртог до шестог разреда, награду додели Александри Матић, ученици другог разреда гимназије из Беча. Она је написала песмицу "Дете", коју је присутнима прочитала и добила велики аплауз.

У категорији ликовних радова све три награде су отишле у Беч, у основну школу Ернст-Мелцхиор - Гасе, у Други бечки округ. Награђене ученице су Мајла Алић, Силвана Буришић и Џенета Одобашић ученице другог разреда истоимене школе.

 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 29. септембар 2024.
13° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи