Конкурс за студенте из дијаспоре

Студенти из дијаспоре који желе да од 1. до 19. јула посете Србију и обаве летњу праксу у локалним самоуправама и компанијама, могу да се до 15. јуна пријаве на конкурс "Упознај државу Србију".

Студенти из дијаспоре који желе да од 1. до 19. јула посете Србију и обаве летњу праксу у локалним самоуправама и компанијама, могу да се до 15. јуна пријаве на конкурс "Упознај државу Србију", саопштила је Национална алијанса за локални економски развој (НАЛЕД).

Како се наводи, циљ тог пројекта је упознавање студената са начином функционисања локалне администрације и привреде, као и мотивисање да се трајно врате у Србију и знање и искуство стечено у иностранству употребе за подстицање локалног економског развоја.

Додаје се да кандидати који желе да учествују у овом пројекту који је покренут уз подршку Амбасаде Швајцарске и Теленор фондације треба да говоре, ццитају и пишу српски језик, да се тренутно налазе на основним или постдипломским студијама, односно специјализацији у иностранству, као и да постижу завидне резултате.

У саопштењу се наглашава да су до сада градови и општине који су потврдили учешће: Београд, Ниш, Крагујевац, Ужице, Рума, Пирот, Неготин, Кикинда и Сомбор.

Подсецха се да је у претходне две године летњу праксу проссло 37 студената из САД, Канаде, Француске, Италије, Немачке, Аустрије, Велике Британије, Швајцарске, Шведске, Словачке и Македоније, а нова знања стицали су у 30 локалних самоуправа и 15 компанија.

Детаљније информације о наццину пријављивања на конкурс могу се наћи на веб адреси Националне алијансе за локални економски развој (НАЛЕД-а).

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 29. септембар 2024.
13° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи