Изложба удружења "Урош Предић" у Женеви

Колективна изложба Удружења ликовних уметника "Урош Предић" из Швајцарске се одржава од 6. до 16. јуна у галерији La Cave у Женеви. Изложена су дела двадесет четири уметника, од којих је већина српског порекла.

Колективна изложба Удружења ликовних уметника Урош Предић из Швајцарске одржава се од 6. до 16. јуна у галерији La Cave у Женеви, у Швајцарској. Изложба је постављена под високим покровитељством сталне мисије Републике Србије при канцеларуији Уједињених нација и других међународних организација у Женеви, а биће изложена дела 24 уметника.

Удружење Урош Предић је основано пре 18 година, а временом је број уметника који су нашли своје место у том удружењу порастао на 40. Оснивачи удружења су Весна Пантић и Раде Цветковић.

Љиљана Путничанин је била на челу удружења пуних 16 година, а сада је председник Julien-Живорад Николић.

„Циљ који сам ја себи зацртао преузимањем удружења био је да побољшам квалитет уметника у удружењу Урош Предић, да доведем нове квалитетне уметнике у удружење, организујем уметничке колоније, да оживим дијалог међу уметницима, и да организујем интерне курсеве у удружењу", написао је Julien-Живорад Николић на сајту удружења.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 29. септембар 2024.
13° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи