О српско-македонским културним везама у Битољу

Почасни Конзулат Републике Србије је у Битољу 31. маја и 1. јуна организовао пети Међународни научни скуп на тему „Конзулски Битољ и историјске, савремене и будуће културне и уметничке везе између Републике Македоније и Републике Србије".

„У протеклом периоду смо веома успешно организовали научне скупове на тему „Нушић и Македонија", „Српски конзулат и конзулски Битољ", „Битољ и македонско-српски културни односи и везе" и „Битољ-тема за културно уметничко стваралаштво аутора из из Македоније и Србије".

Импресивни утисци и изузетан одзив еминентних учесника научника из Србије и Македоније, били су додатни подстицај да и ове године позовемо угледне ауторе да својим радовима и излагањима на скупу у Битољу обогате понуду, дружење и презентацију најновијих истраживања или достигнућа у овој сфери научне делатности", каже почасни конзул Србије Сиљан Мицевски.

Научни радови у Зборнику

За овогодишњи научни скуп на тему „Конзулски Битољ и историјске, савремене и будуће културне и уметничке везе између Републике Македоније и Републике Србије" пријавио се 61 учесник из Србије и Македоније са 58 прилога на поменуту тему.

„Великим бројем пријава радова учесника и за овогодишњи скуп још једном се потврђује да Битољ побуђује интерес и других научних средина", изјавио је Мицевски.

Као и после претходних скупова, сви радови и на овогишњем научном сусрету у Битољу биће објављени у посебном Зборнику.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 29. септембар 2024.
13° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи